20. listopadu 2023 • 17:59

Darida o nároďáku: Je to zkrat, kluci nepřemýšleli. Šilhavého bych neměnil

Autor: bac
Vstoupit do diskuse
24
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Jarolím: Slavia? Míň arogance, víc kreativity. Drahé posily zatím nejsou znát
Furch po nástupu k Boleslavi: Brno jsem si oblíbil, ale život mění plány
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kauza nočního dýchánku českých fotbalistů v nočním klubu v Olomouci pořádně opepřila atmosféru před klíčovým kvalifikačním utkáním s Moldavskem. Pochopení pro chování reprezentantů, včetně současného klubového spoluhráče Jakuba Brabce, nemá ani bývalý kapitán nároďáku Vladimír Darida. „Od kluků je to zkrat, nepřemýšleli nad tím. Vím, že z toho byli smutní, nakonec nejvíc uškodili sami sobě,“ řekl v novém dílu podcastu Liga naruby, který můžete poslouchat zde na iSport.cz, YouTube i v podcastových aplikacích.



Dva ze tří hříšníků zná velmi dobře. S Vladimírem Coufalem hrál Vladimír Darida jen v národním týmu, s Jakubem Brabcem sdílel kabinu jak v nároďáku, tak i nyní v Arisu Soluň. Jít před důležitým utkáním do klubu není podle bývalého bundesligového hráče na srazech nijak obvyklé.

„Normálně to není tak, že by se půlka týmu sebrala a šla někam pařit. Když se s kluky sejdete po takové době, máte si co říct, ale má to nějaké meze. Od kluků je to zkrat, nepřemýšleli nad tím. S Jakubem Brabcem jsem samozřejmě v kontaktu byl. Napsal jsem mu, co se stalo, vyměnili jsme si tři zprávy, do hloubky jsme to neřešili. Osobně se o tom asi pobavíme víc. Vím, že z toho byli smutní, nakonec nejvíc uškodili sami sobě,“ řekl v novém dílu podcastu Liga naruby.

Třiatřicetiletý záložník navíc připustil, že úlet tria reprezentantů může mít vliv na večerní utkání s Moldavskem. „I Moldavsko si to vezme jako další motivaci do zápasu. Ale kluky mají v týmu všichni rádi a jsem přesvědčený, že udělají vše pro to, aby ta kauza neměla vliv na postup na Euro. Myslím, že o to víc budou bojovat.“

Promluvil i o situaci kolem kouče Jaroslava Šilhavého : „Pokud to zvládnou, trenéra bych neměnil. Je to férový člověk a mám na něj jen dobré vzpomínky.“

Cítí se Vladimír Darida, že by měl reprezentaci ještě co dát? Jaké jsou podle něj slabiny národního týmu a co dalšího řekl o Šilhavém? Celý rozhovor s bývalým reprezentačním kapitánem si můžete od 18:00 poslechnout v novém dílu podcastu Liga naruby.

Kauza vyřazených fotbalistů: reakce fanoušků!
Video se připravuje ...

Skupina E

Z V R P Skóre B
1. Albánie 8 4 3 1 12:4 15
2. Česko 8 4 3 1 12:6 15
3. Polsko 8 3 2 3 10:10 11
4. Moldavsko 8 2 4 2 7:10 10
5. Faerské ostrovy 8 0 2 6 2:13 2

Vstoupit do diskuse
24

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina E
Články odjinud


Články odjinud