8. září 2014 • 21:00

Kouč Nizozemců Hiddink: Češi proti USA ukázali, že umí hrát fotbal

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

 Trenér Nizozemska Guus Hiddink v úterním zápase evropské kvalifikace v Praze očekává kvalitního soupeře. Přestože český tým prohrál generálku s USA 0:1, kouč "Oranjes" podle záznamu přípravného utkání usoudil, že svěřenci Pavla Vrby fotbal hrát umějí. Hiddinka zaujaly především ofenzivní schopnosti českých obránců.



"Nechci tady před novináři nějak důkladně analyzovat přednosti a slabiny soupeře, ale viděl jsem zápas s Amerikou, kde Češi hráli velice dobře a čerstvě," řekl Hiddink na dnešní tiskové konferenci.

"Měli pět až šest šancí, které mohli proměnit. Je to atraktivní tým a umí hrát fotbal. Bohužel (brankář Petr) Čech s obráncem udělali jednu chybu, která byla potrestána," připomněl sedmašedesátiletý kouč. "Celkově si myslím, že Česko je kvalitní tým. Co se týká obránců, umějí hrát velice útočně," přidal Hiddink.

Hiddink: Češi umějí hrát atraktivní fotbal
Video se připravuje ...

Ani bronzovým medailistům z letního mistrovství světa se nepovedla generálka na start kvalifikace. Ve čtvrteční přípravě prohrálo Nizozemsko v Itálii 0:2 i vinou vyloučení obránce Bruna Martinse Indiho a dvou inkasovaných branek během úvodní desetiminutovky.

"Nechci, abychom takové zápasy prohrávali, ale na druhou stranu to může být dobře," uvažoval nástupce Louise van Gaala. "Příprava často konči dobře a nakonec se důležitý zápas nepovede. Možná v tomto ohledu bylo dobré dostat takovou ránu přes nos a naopak ostrý zápas zvládneme," řekl Hiddink.

Jeho svěřenci už prý vědí, v jaké sestavě na Letné nastoupí. "Mohou tam být změny od zápasu s Itálií, ale moc jich nebude. Myslím, že v Praze začneme hrát spíše útočně," prozradil zkušený kouč, jenž vedl Nizozemsko už v letech 1994 až 1998. Kvůli zranění budou Hiddinkovi určitě chybět Arjen Robben, Ron Vlaar, Klaas-Jan Huntelaar, Rafael van der Vaart a Jordy Clasie.

Budeme hrát na šest útočníků, mlžil před Nizozemci trenér Vrba
Video se připravuje ...

Čeští fotbalisté hodnotí: Kde jsou slabiny i síla Nizozemců?
Video se připravuje ...

Už jsou v Praze! Tak vypadal příjezd nizozemských hvězd
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud