11. října 2014 • 11:07

Šetřete síly! Pelta objednal hráčům zvláštní letadlo na dlouhý přesun

Autor: kah
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
SESTŘIH: Brighton - Manchester City 0:4. Titul je blíž, zářil Foden
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z ISTANBULU | Do kvalifikace o EURO 2016 vstoupili čeští fotbalisté skvěle, tak proč zbytečně zvyšovat jejich únavu. Po vítězství v Turecku 2:1 nasedli dnes dopoledne do zvláštního letadla tak, aby každý měl při namáhavém pětihodinovém přesunu do Kazachstánu větší pohodlí. „Už když jsme přiletěli do Istanbulu, rozhodl jsem se, že hráčům vytvoříme maximální podmínky, abychom nic nepodcenili,“ řekl předseda FAČR Miroslav Pelta.



Od středy do úterý nacestují hráči ve vzduchu dohromady 5000 kilometrů a odehrají dva náročné zápasy. Kvalifikace se pro Vrbův tým zatím vyvíjí příznivě a tak Pelta objednal na přesun do kazašské Astany pro fotbalisty zvláštní letadlo. Tak aby každý měl během dlouhého letu pro sebe větší komfort na odpočinek.

Z Prahy do Istanbulu měl každý člen národního týmu pro sebe jen jedno sedadlo a hráči letadlo sdíleli s ostatními členy doprovodu, při dalším přeletu do Astany hráči dostali víc prostoru, aby se natáhli, pospali a mohli ušetřit síly, které budou potřeba na hřišti.

I když se zvláštním letadlem je spojená investice necelých dvou milionů korun, předseda fotbalové asociace s ní neváhal. „V situaci, kdy chcete, aby s postupem přišly stovky milionů, musíte počítat s vyššími provozními náklady,“ vysvětlil Pelta.

Fotbalisté dorazili do Astany po pětihodinovém letu před třetí hodinou odpolední (českého času), na večer mají reprezentanti naplánovaný lehký trénink. Utkání s domácím týmem je čeká v pondělí na stadionu s umělou trávou od 22:00 místního času (18:00 SEČ).

Petr Čech se raduje s Michalem Kadlecem z výhry 2:1 v Turecku
Petr Čech se raduje s Michalem Kadlecem z výhry 2:1 v Turecku

 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud