Karel Häring
13. října 2014 • 15:40

Rosický asi začne na lavičce. Kapitán dopoledne lehce trénoval

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z ASTANY | Start Tomáše Rosického v dnešním utkání proti Kazachstánu zůstává stále nejistý. Reprezentační kapitán dnes dopoledne trénoval jen lehce, vyklusával bez míče. A ani včerejší přípravu nakonec nedokončil. Podle informací Sportu by měl chybět v základní sestavě při další kvalifikační bitvě v Astaně.



Čtyřiatřicetiletý záložník včera na tiskové konferenci přiznal, že má od zápasu v Turecku nakopnuté lýtko. Vysvětlil tak důvod, proč v sobotu místo výklusu jen obcházel hřiště a prováděl protahovací cviky.

„Ale na předzápasovém tréninku se budu normálně připravovat,“ uvedl sedmadevadesátinásobný reprezentant. Také trenér Pavel Vrba prohlásil, že navzdory „ Rosického drobným problémům“ je přesvědčen, že jedna z opor týmu nastoupí.

Jenže záložník Arsenalu se sice poté do tréninku pustil, ovšem přípravu nakonec nedokončil. A také při dnešním dopoledním rozcvičení se podle informací zpravodajů Radiožurnálu zúčastnil „jen opatrně, vyklusáváním bez míče.“

Čeští fotbalisté trénovali v Astaně. Pod střechou a na umělé trávě
Video se připravuje ...

To nejsou optimistické zprávy, které v případě Rosického umocňují i zkušenosti z minulosti. Už několikrát se stalo, že ve chvíli, kdy byl jeho start kvůli zdravotním komplikacím nejistý, nakonec do utkání nenastoupil, nebo začal na lavičce náhradníků.

Něco podobného se stalo například před třemi lety v Litvě. Vinou bolavých třísel v sestavě nakonec chyběl, byť to před utkáním vypadalo nadějně. Češi tehdy zápas zvládli 4:1.

Pokud by Rosický skutečně nemohl vyběhnout v základní sestavě, může jej Vrba nahradit buď Danielem Kolářem nebo Jaroslavem Plašilem a pozměněním rolí některých hráčů. Utkání v Astaně začíná v 18 hodin SELČ, online reportáž můžete sledovat zde »

Hotel se zlaťáky, kosmický stadion i koně. Podívejte se do Astany
Video se připravuje ...

Masér fotbalové reprezentace Eduard Poustka se prochází s Tomášem Rosickým po umělém trávníku na stadionu v Astaně
Masér fotbalové reprezentace Eduard Poustka se prochází s Tomášem Rosickým po umělém trávníku na stadionu v Astaně

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud