15. listopadu 2014 • 13:24

Ronaldo o střeleckém EURO rekordu: Věděl jsem, že to přijde

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Fotbalista Cristiano Ronaldo v pátek jediným gólem zařídil výhru Portugalska 1:0 v utkání kvalifikace mistrovství Evropy s Arménií, ale také si přivlastnil další z řady rekordů. Držitel Zlatého míče pro nejlepšího hráče světa za minulý rok se díky trefě osamostatnil v čele střelecké tabulky v součtu kvalifikací a závěrečných turnajů evropského šampionátu. Devětadvacetiletý kanonýr Realu Madrid byl rád, že se mu to povedlo před domácím publikem.



"Věděl jsem, že bych se dříve či později stal lídrem střelecké tabulky. Takže jsem tím ani nebyl posedlý, protože budu hrát ještě mnoho dalších zápasů za národní tým," řekl Ronaldo po pátečním zápase.

"Ale samozřejmě jsem šťastný, hlavně z toho důvodu, že jsem překonal rekord v Portugalsku před našimi fanoušky. Je to pro mě další speciální okamžik a určitě bude v mé sbírce," dodal portugalský kanonýr.

VIDEO | Podívejte se na Ronaldovu trefu proti Arménii

Za národní tým dal v zápasech kvalifikace a na závěrečných turnajích evropského šampionátu celkem 23 branek a o gól překonal Jona Dahla Tomassona z Dánska s Hakanem Sükürem z Turecka. Ve 117 zápasech za reprezentaci zaznamenal Ronaldo 52 branek.

Trefa proti Arménii stejně jako v minulém utkání v Dánsku znamenala tři body za nejtěsnější výhru 1:0. Kanonýr Realu se prosadil v 72. minutě netradičně z dorážky.

"Věděli jsme, že to bude velmi těžké, protože Arménie nebude nic riskovat a bude bránit ve dvou liniích. Snažili jsme se vytvářet si dobré šance, něco jsme neproměnili. Výhra 1:0 je těsný výsledek, ale tým hrál velmi dobře a nejdůležitější jsou tři body," konstatoval Ronaldo.

VIDEO | Podívejte se na sestřih všech 23 Ronaldových gólů

Portugalci tak napravili úvodní domácí porážku 0:1 s Albánií a na druhém místě skupiny I ztrácejí bod na Dánsko, které má zápas k dobru. "V tuhle chvíli jsme v kvalifikaci v dobré kondici. Dánové taky vyhráli, ale my máme vše ve svých rukách. Pokud budeme vyhrávat, půjdeme do čela," řekl Ronaldo.

"Trenér Fernando Santos byl schopný přinést nový systém, začleňuje do týmu nové tváře. Myslím, že jsme na správné cestě," ocenil Ronaldo kouče, který nahradil po duelu s Albánií Paula Benta.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud