17. listopadu 2014 • 14:38

Buffon chyboval ještě víc než Čech. Nekritizujte ho, zní z Itálie

Autor: pta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nejen Petr Čech měl při posledním kvalifikačním zápase slabou chvilku. Podobně dopadl další z nejlépe hodnocených brankářů světa. Gianluigi Buffonovi proletěl míč pod tělem po střele chorvatského záložníka Ivana Perišiče, který vyrovnal bitvu s Itálií na konečných 1:1.



MATCH OVERVIEW LEGACY
16. 11. • 20:45
Itálie
Itálie
1:1
ONLINE
16. listopadu
20:45
Chorvatsko
Chorvatsko
Góly

Domácí: 11. Candreva

Hosté: 16. Perišič

Sestavy

Domácí: Buffon (C) – Darmian, Ranocchia, Chiellini – De Sciglio, Candreva, De Rossi, Marchisio, Pasqual (27. Soriano) – Immobile (52. El Shaarawy), Zaza (63. Pellè).

Hosté: Subašič – Srna (C), Ćorluka, Vida, Pranjić – Perišič, Modrić (28. Kovačić), Brozović (83. Badelj), Olić (69. Kramarić) – Rakitić – Mandžukić.

Náhradníci

Domácí: Sirigu, Perin, Parolo, Pellè, El Shaarawy, Giovinco, Moretti, Rugani, Bertolacci, Bonaventura, Cerci, Soriano

Hosté: Kalinić, Vargić, Jedvaj, Lovren, Vrsaljko, Halilović, Kovačić, Kramarić, Čop, Leovac, Badelj, Sharbini

Karty

Domácí: Immobile

Hosté: Kovačić, Perišič

Rozhodčí

Kuipers – Roekel, Zeinstra

Stadion

Stadio Giuseppe Meazza

V Miláně šlo o vedení ve skupině a zápas začal pro úřadující vicemistry Evropy dobře. V 11. minutě je poslal do vedení Antonio Candreva, ale hned o čtyři minuty později bylo srovnáno.

Perišič si naběhl ze strany do vápna a vystřelil. Přesně do míst, kde stál Buffon. Brankář Juventusu šel k zemi, ale jednoduchá, nijak záludná střela mu prošla pod tělem do sítě. Na první pohled šlo o velké selhání.

Také u Čechova zaváhání proti Islandu nikdo nezpochybňoval jednoznačnou vinu dlouholeté jedničky. „Byla to situace, která se zvládnout dala. Určitě ale mohli pomoct i hráči, aby mu víc odkryli prostor a dostal se tam snáz,“ tvrdil po zápase trenér Pavel Vrba.

V Buffonově případě nezbylo zkušenému brankáři nic jiného, než se za sebe ohlédnout do sítě. Při 146. startu v národním týmu chyba padá výhradně na hlavu šestatřicetiletého veterána. Jeho kiks ho musel mrzet o to víc, že jeho spoluhráči ho nedokázali napravit tak, jako se to povedlo při českém obratu skóre na stadionu v Plzni.

VIDEO | Buffonova minela v utkání proti Chorvatsku

 

Ředitel Juventusu Turín Giuseppe Marotta, za nějž Buffon chytá už od roku 2001, se však kritizovaného brankáře zastal. „Buffon je skvělý hráč a velký profesionál. Nikdo není neomylný, ale přijde mi nemožné ho kritizovat. Vždyť už tolikrát předvedl skvělé výkony za Itálii…,“ uvedl Marotta.

Zastání se dočkal po zápase také Čech. „Podívejte se na dvě situace ve druhém poločase, kdy nás podržel. Ve fotbale chyby jsou, důležité je, že Petr nás podržel v klíčových momentech, které ten zápas víceméně rozhodly,“ poznamenal Vrba.

VIDEO | Čechova chyba při zápase s Islandem

 
Goal Sigurdsson - Czech Republic 0-1 Iceland... by Bayeo

Čech o své chybě před prvním gólem: Podcenil jsem to
Video se připravuje ...

 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud