12. června 2015 • 23:18

Váchův kiks? Chyba, mrzelo Vrbu. Chtěl hrát fotbal, tvrdil Zelenka

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarůšek nechtěl hattrick: Stálo by to peníze, smál se. Jágr mu hokejky nevrátil
Vaniak: Staněk se ti dostane do hlavy, Vindahl Čechy nepředčí. Na EURO...
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Na Islandu čeští fotbalisté vedli, jenže do Prahy Vrbova parta odlétá s prázdnou. Bodové naděje v důležité kvalifikační bitvě zmařila černá čtvrthodinka ve druhém poločase. Zbytečně inkasované branky zapříčinily porážku 1:2, oba góly padly po chybách v obraně. Výhru Islanďanů trefil v 76. minutě Sigthórsson po ideálním "námazu" od Lukáše Váchy.



Když Bořek Dočkal dostal český tým v 55. minutě do vedení, pro Vrbovu družinu vypadal zájezd na Island naprosto ideálně. Jenže vedení hráčům v bílém paradoxně ublížilo. Ztratili střed pole a domácí soupeř brzy udeřil.

Volný Gunnarson využil chyné ofsajdové pasti, když se zapomněli Limberský s Kadeřábkem, a islandský kapitán v 60. minutě hlavou srovnal. "Rozhodla obrovská nedůslednost po naší vstřelené brance. Obrovská chyba, na zadní tyči byl špatně obsazený hráč," mrzelo trenéra Vrbu . když zápas hodnotil do kamer České televize.

Jenže bylo ještě hůř. Islanďané český celek výrazně zatlačili, usadili se před Čechovou brankou a neustále hrozili v pokutovém území. O výsledku utkání nakonec rozhodla druhá hrubá individuální chyba.

Lukáš Vácha těsně před vápnem volil místo odkopu krátkou riskantní přihrávku. Tím zaskočil Tomáše Sivoka, který na balon nedokázal zareagovat. Zaváhání v obraně vystihl pozorný Sigthórsson, zmocnil se míče a elegantním blafákem rozhodl o islandské výhře 2:1.

VIDEO: rozhodující gól Islandu na 2:1 proti Česku po chybě Lukáše Váchy


"Také druhý gól padl po chybě v rozehrávce, naši hráči si s tím pak už nedokázali poradit," štvalo Vrbu. "Islanďané byli nebezpeční, my jsme po vstřelené brance ztratili klid, střed hřiště. Byli jsme všude pozdě a soupeř toho využil," dodal český kouč.

Lukáš Vácha do té doby hrál směrem dozadu slušný zápas, situace v 76. minutě se mu ale krutě vymstila. "Chtěl to řešit fotbalově, snaží se to takhle hrát i ve Spartě. Chtěl hrát fotbal, já bych mu to zase tak nezazlíval," hodnotil klíčovou situaci utkání ve studiu České televize Luděk Zelenka.

"Rozumím tomu, fotbalisty učíme neodkopávat balony. Ale řešení celé situace mohlo být úplně jiné, měl to udělat jinak. Ale chválím útočníka, který situaci výborně přečetl," dodal Zelenkův kolega ve studiu Jozef Chovanec..

VIDEO: sestřih kvalifikačního utkání Island - Česko

Tomáš Sivok nezachytil riskantní přihrávku Lukáše Váchy a Islanďané vstřelili rozhodující gól
Tomáš Sivok nezachytil riskantní přihrávku Lukáše Váchy a Islanďané vstřelili rozhodující gól

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud