2. září 2015 • 11:47

Sivok je zraněný! Reprezentaci nepomůže, povolán byl Holek

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Svědík: Baník, nebo Polsko? Pozor, horká je ale pořád i plzeňská stopa!
VŠECHNA VIDEA ZDE

Další velká nepříjemnost potkala českou fotbalovou reprezentaci. Důležitý obránce Tomáš Sivok má problémy se žebrem a nepomůže tak týmu v kvalifikačních zápasech s Kazachstánem (3.9.) a v Lotyšsku (6.9.). Místo zkušeného zadáka byl povolán sparťan Mario Holek.



"Hodně mě to mrzí, ale nejsem ve stavu, abych pomohl klukům na hřišti. Problémy se žebrem jsem si přivezl ze sobotního ligového utkání, kdy jsem do něj dostal nepříjemný úder. Přijel jsem na reprezentaci a věřil, že se do kvalifikačních zápasů situace zlepší. Dva tréninky jsem zvládl v pohodě, ale při tom úterním se problémy vrátily a teď bolí mě každé nadechnutí," uvedl v tiskové zprávě Sivok, který si mohl připsat 50. start za národní tým.

"Zpočátku nešlo o vážné zranění. Tomáš se cítil dobře, tréninky absolvoval naplno, ale včera po jednom ze soubojů došlo k výraznému zhoršení jeho stavu a následná vyšetření magnetickou rezonancí prokázala zlomeninu žebra. Znamená to, že Tomáš bude tři až čtyři týdny v klidu," řekl reprezentační lékař Petr Krejčí mladší.

Jednatřicetiletý zadák tureckého Bursasporu bude ještě v Plzni při čtvrtečním utkání s Kazachstánem, pak se od národního týmu odpojí a v pátek už neodcestuje do Lotyšska. Místo něj kouč Vrba dodatečně povolal Holka. Osmadvacetiletý stoper má na kontě osm reprezentačních startů, naposledy hrál v březnu při prohře 0:1 v přípravě na Slovensku.

Sivok je už šestým hráčem, kterého Vrba nemůže kvůli zranění využít v nadcházejícím dvojutkání. Mimo hru jsou kapitán Tomáš Rosický, další záložníci Václav Pilař, Jaroslav Plašil a Lukáš Vácha a útočník Tomáš Necid.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud