10. října 2015 • 14:04

Velkokluby zuří! V reprezentaci se zranilo DESET hvězd za DVA dny

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
  • Německý fotbalista Mario Götze se v utkání za reprezentaci zranil. Není v tom bohužel zdaleka sámNěmecký fotbalista Mario Götze se v utkání za reprezentaci zranil. Není v tom bohužel zdaleka sámFOTO: Koláž iSport.cz

    Je to k vzteku. Kluby dávají svým hvězdám veškerý servis, mají je pod drobnohledem. Jenže když v reprezentační přestávce odcestují hrát za své země, jsou bezmocné. A často jen naštvaně sledují, jak se jejich klíčoví hráči vrací zranění. Tentokrát je to ale extrém, za dva dny se zranilo hned deset hvězdných fotbalistů. Co se jim stalo a jak dlouho budou svým klubům chybět? Podívejte se v článku.

  • Karim Benzema

    Zápas: Francie - Arménie 4:0

    Real Madrid doslova zuří. Naštvaný je na trenéra Francie Didiera Deschampse. Klíčový útočník „Bílého baletu“ měl formu jako hrom, je nejlepším střelcem ligy. I přesto ho trenér Benítez ve většině zápasů střídal, údajně kvůli tomu, aby předešel možnému zranění. Benzema totiž vynechal velkou část přípravy a ještě nebyl zcela fit.

    To samé žádal Real i po Deschampsovi, zvlášť, když Francie jako pořadatel EURO hraje jen přátelské zápasy. Jenže francouzský trenér to ingoroval a svého kanonýra chtěl nechat na hřišti celý zápas. Benzema sice dal Arménii dva góly, ale pak si v 81. minutě poranil sval. Realu bude chybět asi tři týdny, zmešká minimálně čtyři zápasy.

    Útočník Realu Madrid Karim Benzema si poranil sval v utkání za Francii Útočník Realu Madrid Karim Benzema si poranil sval v utkání za FranciiFoto Reuters

  • Sergio Agüero

    Zápas: Argentina - Ekvádor 0:2

    Pohroma pro Manchester City. Sergio Agüero musel opustit hřiště kvůli zranění už po 22 minutách. Argentinec, který dal ve svém posledním zápase Premier League proti Newcastlu pět gólů, si natrhl stehenní sval. Svému týmu bude chybět minimálně měsíc.

    Agüero bude kvůli natrženému svalu měsíc mimo hru Agüero bude kvůli natrženému svalu měsíc mimo hruFoto Profimedia.cz

    2446906:gallery:true:true

  • Mario Götze

    Zápas: Irsko - Německo 1:0

    Velká smůla pro německý talent. Mario Götze se dokázal vypořádat s palbou kritiky na své výkony a v posledních týdnech byl důležitým článkem Bayernu i německé reprezentace. Jenže na půdě Irska musel opustit hřiště ještě v prvním poločase a následná vyšetření ukázala, že to bude vážné. Götze si musí dát od fotbalu pauzu deset až dvanáct týdnů.

    Německý talent Mario Götze bude kvůli zranění chybět deset až dvanáct týdnů Německý talent Mario Götze bude kvůli zranění chybět deset až dvanáct týdnůFoto Reuters

  • Paul Pogba

    Klenot Juventusu dokonce ani do mezistátního zápasu nezasáhl. Pogba se zranil na tréninku francouzské reprezentace, když se nepříjemně srazil se spoluhráčem. Dvaadvacetiletý fotbalista to odnesl vymknutým kotníkem a okamžitě odcestoval zpět do Turína. Juventusu bude chybět minimálně deset dnů.

    Francouzský klenot Paul Pogba se zranil na tréninku reprezentace Francouzský klenot Paul Pogba se zranil na tréninku reprezentaceFoto Reuters

  • David Luiz

    Zápas: Chile - Brazílie 2:0

    Zranění nebyl ušetřen ani pařížský velkoklub PSG. Nejdříve musel vstřebat zranění brankářské jedničky Kevina Trappa, jenž bude chybět několik týdnů. Následně přišla zpráva o stoperovi Davidu Luizovi, který si v utkání Brazílie poranil koleno. Zatím není jasné, jak dlouho bude obránce chybět. Jisté ovšem je, že do dalšího utkání Brazílie nezasáhne.

    Obránce David Luiz se zranil v utkání Brazílie Obránce David Luiz se zranil v utkání BrazílieFoto ČTK

  • David Silva

    Zápas: Španělsko - Lucembursko 4:0

    Další ztráta Manchesteru City. David Silva by ale neměl chybět svému klubu tak dlouho jako kolega Sergio Agüero. Španělský reprezentant si proti Lucembursku poranil kotník. Doba léčby se odhaduje na dva týdny, Silva ale ještě musí projít důkladným vyšetřením.

    Záložník David Silva bude Manchesteru City pár zápasů kvůli zranění chybět Záložník David Silva bude Manchesteru City pár zápasů kvůli zranění chybětFoto EPA

  • Álvaro Morata

    Zápas: Španělsko - Lucembursko 4:0

    Mnohem hůř než David Silva dopadl jeho spoluhráč z reprezentace Álvaro Morata. Útočník Juventusu, který se chlubil skvělou formou, musel odejít už po jedenácti minutách hry a mohl by chybět několik měsíců. Diagnózy se ovšem zatím různí. Morata musel být každopádně odnesen na nosítkách ve velkých bolestech.

    Útočník Juventusu Álvaro Morata se zranil v utkání Španělska a musel být odnesen na nosítkách Útočník Juventusu Álvaro Morata se zranil v utkání Španělska a musel být odnesen na nosítkáchFoto EPA

  • Bastian Schweinsteiger

    Záložník Manchesteru United se zranil během tréninku a následně nemohl zasáhnout do utkání Německa proti Irsku. Zdá se, že nebude k dispozici ani pro další kvalifikační duel, United by ale dlouho chybět nemusel. Schweinsteiger má lehký problém se stehenním svalem.

    Německý záložník Bastian Schweinsteiger se zranil na tréninku reprezentace, nemělo by ale jít o nic vážného Německý záložník Bastian Schweinsteiger se zranil na tréninku reprezentace, nemělo by ale jít o nic vážnéhoFoto Reuters

  • Nemanja Matič a Branislav Ivanovič

    Zápas: Albánie - Srbsko 0:2

    Prokletý zápas pro Chelsea. Hned dva její hráči se totiž v kvalifikačním utkání mezi Albánií a Srbskem zranili. Hřiště museli opustit hostující Nemanja Matič i Branislav Ivanovič. Oba teprve podstoupí důkladná vyšetření, ale minimálně pro další zápas s nimi José Mourinho určitě počítat nemůže.

    Záložník Chelsea Nemanja Matič se v utkání Srbska na půdě Albánie zranil, stejně tak i jeho kolega Branislav Ivanovič Záložník Chelsea Nemanja Matič se v utkání Srbska na půdě Albánie zranil, stejně tak i jeho kolega Branislav IvanovičFoto ČTK

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud