13. října 2015 • 23:07

Jediný smutný Čech! Vyloučený Suchý se musí bát o EURO

Autor: pta, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

V oranžové amsterdamské aréně mohli čeští fotbalisté jásat. Kvalifikaci o EURO 2016 zakončili vítězstvím 3:2 v Nizozemsku, čímž definitivně vzali postupovou naději bronzovému týmu z loňského mistrovství světa. Přesto jeden hráč Vrbova týmu zůstal extrémně smutný. Obránce Marek Suchý zápas nedohrál poté, co viděl na konci prvního poločasu červenou kartu.



Dá se čekat, že za vyloučení dostane disciplinární trest minimálně na jeden zápas. Ten se mu přenese do evropského šampionátu. Obránce Basileje, který v sobotu proti Turecku dokonce poprvé oblékl kapitánskou pásku, tak snížil svoje šance, že se na očekávaný turnaj podívá.

Jak se pro něj zásadní situace seběhla? V závěru prvního poločasu dlouho opaření Nizozemci ožili a po příchodu střídajícího kanonýra Robina van Persieho se snažili nepříznivé skóre alespoň zkorigovat.

Suchý: Doufám v co nejmenší trest
Video se připravuje ...

Ve 43. minutě po přihrávce od kapitána Sneijdera pláchnul rozběhnutý Memphis Depay české obraně. Odpoutal se od Kadeřábka a na poslední chvíli se ho snažil zastavit právě Suchý, který ale musel jít do skluzu a hvězdnou letní posilu Manchesteru United podrazil. Nebylo pochyb, co bude následovat.

"Bezprostředně mě ta situace mrzela, protože jsem o Depayovi vůbec nevěděl. Kdybych byl lépe zorientovaný, tak bych to vůbec nepouštěl za sebe. Pak už to byl instinkt a pocit jsem hned měl, že to faul byl,“ popisoval situaci Suchý.

"Podcenil to. Myslel si, že je Depay daleko. Asi ani nedošlo ke komunikaci s Kadeřábkem," hodnotil expert ČT Martin Hyský.

Slovinský rozhodčí Skomina skutečně neměl na výběr – českého obránce vyloučil. Teď bude Suchý čekat, jak ho potrestá disciplinární komise.

Bude se muset modlit, aby nedopadl jako Tomáš Řepka v roce 1996. Ten tehdy patřil do kádru áčka, ale před slavným stříbným EURO v Anglii se nechal vyloučit v dresu jednadvacítky, dostal stopku na dvě utkání a tehdejší reprezentační kouč Uhrin ho na šampionát kvůli tomu nevzal. Potká Suchého tentokrát jiný osud? "Je to jeho osobní smůla. Ale nepochybuju, že by měl být v nominaci," prohlásil v televizním studiu trenér Sparty Zdeněk Ščasný.

"Uvidíme, zda to bude jeden, nebo dva zápasy. Nedá se nic dělat, zpátky už to nevrátím, budu doufat v co nejnižší trest,“ zůstal sám Suchý nad věcí.

Kadeřábek o svém gólu: Viděl jsem, že brankář čeká centr
Video se připravuje ...

Závěrečná radost českého týmu.
Závěrečná radost českého týmu.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud