26. března 2019 • 13:15

Sterling v Černé Hoře umlčel rasisty: Ať zavřou stadion! UEFA zahájila řízení

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kvalifikační zápas o postup na mistrovství Evropy mezi fotbalisty Černé Hory a Anglie poznamenalo rasistické chování domácích příznivců k některým hostujícím hráčům. Urážky směřovaly na obránce Dannyho Rose a útočníka Raheema Sterlinga. Evropská fotbalová unie (UEFA) zahájila proti Černohorcům disciplinární řízení.



Kromě rasismu viní UEFA domácí i z používání pyrotechniky či vhazování předmětů na hrací plochu. Případ se bude řešit 16. května.

"Je rok 2019 a takové věci by se měly tvrdě trestat, ne, aby to postihlo jen pár lidí. Musí to být celoplošné. Pokud se fanoušci chovají rasisticky, měli by uzavřít celý stadion," řekl BBC čtyřiadvacetiletý Sterling.

"Až ten zákaz zruší, fanoušci si dvakrát rozmyslí, aby neudělali znovu něco tak hloupého, protože fotbal milují a všichni chtějí podpořit svůj tým osobně," uvedl útočník Manchesteru City, který se po pátečním hattricku proti České republice trefil i do sítě Černohorců.

Gól, jímž upravil skóre na konečných 5:1, oslavil tím, že si přiložil ruce k uším a natočil je směrem k černohorským fanouškům. Fotografii s tímto momentem pak vyvěsil na twitter a instagram s dovětkem: "Nejlepší způsob, jak umlčet nepřátele (jo, mám na mysli rasisty)."

Opičích skřeků si všiml i Callum Hudson-Odoi, který je sám slyšel v dresu Chelsea v osmifinálové odvetě Evropské ligy na hřišti Dynama Kyjev. "Bavili jsem se o tom s Raheemem. Upozorňoval mě, že lidé budou hrubí a budou říkat věci, které nechcete slyšet. Sice to vytěsníte z hlavy, ale nemělo by se to vůbec dít. Je to nepřijatelné," konstatoval osmnáctiletý Hudson-Odoi.

Góly

Domácí: 17. Vešović

Hosté: 30. M. Keane, 39. Barkley, 59. Barkley, 71. Kane, 81. Sterling

Sestavy

Domácí: Petković – Stojković, Savić (C), Simić (74. Jovović), Tomašević – Marušić, Ivanić, N. Vukčević, Vešović (70. Boljević) – Bećiraj (61. M. Janković), Mugoša.

Hosté: Pickford – Walker, M. Keane, Maguire, Rose – Barkley (81. Ward-Prowse), Rice, Alli (64. Henderson) – Sterling, Kane (C) (83. C. Wilson), Hudson-Odoi.

Náhradníci

Domácí: Ljuljanović, Kopitović, Djorděvić, Radunović, Boljević, Šćekić, Jovović, Kosović, Bakić, Janković, Kajević, Mijatović

Hosté: Tarkowski, Ward-Prowse, Henderson, Heaton, Chilwell, Wilson, Trippier, Butland, Sancho

Karty

Domácí: Boljević

Hosté: Barkley, Rose

Rozhodčí

Kulbachov – Žuk, Masljanko (všichni Bělorusko)

Stadion

Stadion Pod Goricom (Podgorica)

Z V R P Skóre B
1. Anglie 8 7 0 1 37:6 21
2. Česko 8 5 0 3 13:11 15
3. Kosovo 8 3 2 3 13:16 11
4. Bulharsko 8 1 3 4 6:17 6
5. Černá Hora 8 0 3 5 3:22 3

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina A
Články odjinud


Články odjinud