Karel Häring
16. října 2012 • 11:30

Napodobí Bílek Brücknerův vítězný podzim? "Stačí" porazit Bulhary

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nejlepší vstup do kvalifikační skupiny od roku 2006 může zažít česká fotbalová reprezentace, pokud dnes v boji o MS 2014 zvítězí nad Bulharskem. Trenér Michal Bílek by se tak přiblížil Karlu Brücknerovi, pod jehož vedením národní tým vyhrál před šesti lety tři podzimní duely a jeden remizoval.



Současný český výběr nasbíral v prvních dvou utkáních čtyři body za remízu v Dánsku (0:0) a výhru nad Maltou (3:1), a když dnes porazí Bulharsko, splní svůj podzimní cíl. „Skupinu máme dobře rozehranou a věřím, že těch sedm bodů opravdu mít budeme. Hráči vědí, že teď jde o moc, o dobré výchozí šance před jarním pokračováním kvalifikace. Je nutné zápas s Bulharskem zvládnout a vyhrát,“ prohlásil na pondělní předzápasové tiskové konferenci trenér Michal Bílek.

Jestliže týmu dnešní zápas vyjde, připíše si druhý nejlepší start do kvalifikace za posledních pět cyklů. Ten „top“ pochází z podzimu 2006. Tehdy Češi pod vedením trenéra Karla Brücknera v bojích o EURO 2008 odstartovali výhrami s Walesem (2:1), na Slovensku (3:0) a se San Marinem (7:0), první část skupiny pak zakončili říjnovou remízou v Irsku (1:1), což celkově znamenalo průměr 2,5 bodu na zápas.

V případě dnešního vítězství se Michal Bílek může tomuto číslu výrazně přiblížit, český výběr by se dostal na 2,33 body na utkání, čímž by překonal nejen svůj start do předchozí kvalifikace o EURO 2012 (průměr 2), ale i Petra Radu, jenž vedl mužstvo v bojích o mistrovství světa 2010 (1,75).

Střetnutí začíná na stadionu Sparty na Letné ve 20 hodin a podrobnou online reportáž můžete sledovat na iSport.cz

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud