28. května 2013 • 12:55

FOTO: Bylo nás pět... Reprezentanti měli první dobrovolný trénink

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:1p. Bruins slaví postup! Pastrňák rozhodl v prodloužení
SESTŘIH: Slavia - Baník 5:0. Kanonáda na úvod nadstavby, zářili Schranz a Chytil
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jako hrdinové z legendární knížky Karla Poláčka Bylo nás pět si museli připadat fotbaloví reprezentanti, kteří se v úterý sešli k prvnímu dobrovolnému tréninku v přípravě na kvalifikační duel s Itálií (pátek 7. června). Krajánků se na hřišti objevilo zatím jen pět, kapitán Tomáš Rosický regeneroval.



Pod dohledem kouče Michala Bílka se na stadionu Evžena Rošického na pražském Strahově představili obránci Michal Kadlec, Theodor Gebre Selassie, Tomáš Sivok a Tomáš Kalas se záložníkem Petrem Jiráčkem.

Těm všem skončily klubové povinnosti už o minulém víkendu, teď krajánci přijali výzvu kouče Bílka. Ten si přál, aby jejich pauza před důležitým duelem s Itálií nebyla tak dlouhá. Národní tým má oficiální sraz v neděli, den po skončení české nejvyšší soutěže.

"Dnes šlo především o obnovování fyzické kondice, aby se hráči krátce po skončení sezony znovu dostali do rytmu a tempa," uvedl tiskový mluvčí reprezentace Jaroslav Kolář. Reprezentanti si zastříleli i na brankáře z juniorského týmu pražské Slavie, kteří jsou týmu k dispozici při neúčasti nominovaných gólmanů Petra Čecha, Jaroslava Drobného a Tomáše Vaclíka.

K šestici, která dnes zamířila na Strahov, se mají ve středu připojit stoper Marek Suchý a záložník Tomáš Hübschman, ve čtvrtek pak útočník Libor Kozák.

Pětice reprezentantů, kteří dorazili na první dobrovolný trénink... (zleva) Tomáš Sivok, Theodor Gebre Selassie, Petr Jiráček, Michal Kadlec a Tomáš Kalas
Pětice reprezentantů, kteří dorazili na první dobrovolný trénink... (zleva) Tomáš Sivok, Theodor Gebre Selassie, Petr Jiráček, Michal Kadlec a Tomáš Kalas

Klíčový záložník Rosický podle Koláře dnes podle plánu regeneroval s fyzioterapeutem Martinem Janouškem, žádný zdravotní problém jej prý ale nesužuje. "Tomáš do tréninku s ostatními spoluhráči naskočí v nejbližších dnech, možná už ve středu. Bude záležet na tom, jak se sám bude cítit," dodal Kolář.

Český tým se s Itálií, lídrem kvalifikační skupiny B, utká příští pátek na pražské Letné.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud