6. června 2013 • 04:03

Bílek vsadí v kvalifikaci na klasiku. Na Italy asi vyrazí s Jiráčkem

Autor: Robert Neumann, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Krejčí exkluzivně o Pastovi a kritice kouče: Tyhle věci nemám rád
Chci koupit Hradec. Dluhy jsou nesmysl, říká Ulich
VŠECHNA VIDEA ZDE

Klasika nebo úspěšný model z Arménie? Kouč české fotbalové reprezentace Michal Bílek řeší, jak v pátek zaskočit vicemistry Evropy 2012, tým Itálie, s nímž se Češi srazí na Letné v kvalifikaci MS 2014. Zatím prý vyhrává rozestavení 4 – 2 – 3 – 1. Na place by tak neměl chybět záložník Petr Jiráček.



„Myslím, že na Italy by spíš mělo platit zahustit střed. Nehrají po křídlech, spíš ťukes prostředkem, tam je potřeba to ucpat. Nechal bych tudíž klasický styl,“ říká fotbalový expert Vlastimil Palička.

To dává zelenou nasazení Petra Jiráčka. Tahoun Bílkova týmu na loňském EURO ale od říjnového duelu s Bulharskem i kvůli zranění fotbalově strádal. Teď by měla přijít jeho další šance.

„Myslím, že Jiráček by byl správnou volbou. Je variantou od začátku, kdy je potřeba využít pracovité hráče, hodně silné v soubojích. Jiráček může navíc hrát zprava i zleva,“ komentuje to Palička.

Druhý Bílkův model by počítal s nasazením plzeňského Koláře, jemuž by pozice podhrotového hráče, sedla. „Připravuju se jako vždycky, náznaky, že bych měl být v sestavě, nemám,“ řekl včera Kolář. „Nejsme blbí, už dá se vypozorovat, ne tedy s určitostí, kdo má blíž do základu a kdo ne.“

Je mezi těmi, kteří mají do základu blíž? „To bych zrovna neřekl,“ usmál se. Proto podle Sportu vyhrává varianta s Jiráčkem.

Jak tedy bude pravděpodobně vypadat sestava českého týmu: Čech – Gebre Selassie, Sivok, M. Kadlec, Limberský – Hübschman, Darida – Plašil, Rosický, Jiráček – Lafata.

Více o tématu reprezentace čtěte ve čtvrtečním deníku Sport.

Záložník Petr Jiráček by neměl v pátečním souboji proti Itálii v kvalifikaci o MS 2014 chybět v základní sestavě trenéra Michala Bílka
Záložník Petr Jiráček by neměl v pátečním souboji proti Itálii v kvalifikaci o MS 2014 chybět v základní sestavě trenéra Michala Bílka

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga * Program MS v hokeji

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud