Premium
7. června 2022 • 05:00

Kuchta pryč z Ruska? Čeká se na nabídky. Agent popsal, na čem záleží

Vstoupit do diskuse
2
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Zdrcený Trpišovský, Hranáč je teď NEJ stoper ligy. Co Svědík a plzeňská stopa?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jde o vysoce delikátní záležitost. O úprk z Ruska. Jan Kuchta je smluvně vázaný v Lokomotivu Moskva. Jenže tam vlastně nechce být… Válka, kterou Rusko rozpoutalo na Ukrajině, převrátila myšlení sportovců naruby. Stejně tak u útočníka české reprezentace. Dosud zakonzervované věci se však mohou výrazně hnout dopředu. Střelec omráčil téměř dokonalými výkony proti Švýcarsku a Španělsku a rázně si řekl o pozornost klubů západní Evropy. „Pokud přijde nějaká nabídka, určitě o ní budeme jednat,“ potvrzuje exitovou strategii hráčův agent Milan Martinovič.



Gól proti Švýcarsku, další – navíc čarokrásný – v remízové řeži se Španělskem. K tomu navrch asistence u trefy Jakuba Peška. A také hromada dalších povedených akcí a správných rozhodnutí v duelech s favority. To je strhující účet Jana Kuchty v prvních dvou utkáních elitní kategorie Ligy národů. Jen pro zajímavost, deník Sport ohodnotil hráčovy výkony v obou případech známkou devět na desetibodové škále.

Všechno by vypadalo krásně, i ve světle nového angažmá, které si vystřílel výkony ve Slavii. Potíž je v tom, že pětadvacetiletý dravec podepsal v lednu kontrakt v Lokomotivu Moskva. V té době, velmi nedávné, vypadalo něco jako vážný vojenský konflikt s Ukrajinou téměř vyloučený. Jakási fantasmagorie. Bohužel stalo se, tisíce nevinných mužů, žen i dětí umírají... Podmínky pro lidi pracující v Rusku se z logiky věci výrazně změnily. To platí i pro sportovce. Mnozí rozvázali s tamějšími kluby kontrakty, jiní stále zůstávají, vyčkávají.

To je případ i Kuchty. Podle informací deníku Sport se však i v něm něco zlomilo. Pohnulo. Na sraz národního týmu měl přijet nastavený na exit z

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
2

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

Skupina 2
Články odjinud


Články odjinud