31. března 2015 • 04:20

Vrba nepustil hráče Dovalilovi: První je áčko, musí se přizpůsobit

Autor: jp, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Žádné velké domlouvání. Sportovní vedení áčka se rozhodlo, že si Ladislava Krejčího a Václava Kadlece, hráče, kteří připadali do úvahy jednadvacítky proti portugalským vrstevníkům, nechá. Tým Jakuba Dovalila zůstává stejný jako pro zápas s Anglií, akorát si Pavel Vrba vzal na Slovensko brankáře Jiřího Pavlenku a „lvíčatům“ přibyl uzdravený levý bek Matěj Hybš.



Po kvalifikačním zápase s Lotyšskem mělo dojít k diskuzi. Ke konstruktivní debatě, které hráče posunout k seniorům, a které k mladým. Debata nebyla. Jednadvacítka zůstává před dnešní přípravou s Portugalskem v totožné sestavě.

„Měli jsme dohodu, že se to bude řešit po Lotyšsku. Vyvinulo se to tak, že se to nakonec řešilo na manažerské úrovni, tedy mezi Dušanem Fitzelem a Jardou Šeterlem,“ pověděl Dovalil včera na tiskové konferenci. „Bylo nám oznámeno, že tito hráči zůstávají s áčkem.“

Vrba nepustil hráče Dovalilovi: První je áčko, musí se přizpůsobit
Video se připravuje ...

Co to znamená? Ladislav Krejčí a Václav Kadlec, tedy hráči věkově stále patřící do jednadvacítky, odehrají s áčkem přátelský duel se Slovenskem. V Praze s mladým výběrem, kterému se pomalu blíží domácí evropský šampionát, nenastoupí. Lvíčata přitom dnes čeká důležitá příprava s Portugalskem. 

U ní ale potenciální posily týmu nebudou. „Nějaká dohoda byla, bohužel jsem se v úterý dočetl, že dohoda splněna nebyla. Priorita je nyní áčko, kterému se jednadvacítka musí přizpůsobit,“ vzkázal z Žiliny poměrně ostře Pavel Vrba. „Každý z nás si musí uvědomit, že první je áčko, pak jednadvacítka, dvacítka. Připadalo mi, že si to někteří neuvědomují.“

Zápas jednadvacítek Česka s Portugalskem začíná v Edenu od 18:00, áčko hraje v Žilině od 20:30. Oba zápasy sledujte na iSport.cz ONLINE.

Vrba se s reprezentací vrací do Žiliny. Je to prestižní, uznal
Video se připravuje ...

Suchý dostal dárek k narozeninám. Bude kapitánem reprezentace
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Skupina C
Články odjinud


Články odjinud