Jonáš Bartoš
5. června 2015 • 20:40

Z tréninku rovnou do jezera. Lvíčata makají před EURO v alpském ráji

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z RAKOUSKA | Těžko byste hledali kýčovitější pohled na alpskou nádheru. V malebné krajině okolí rakouského Zell am See ladí formu česká fotbalová jednadvacítka před domácím evropským šampionátem. Alois Latini Stadion se nachází hned vedle alpského jezera, kam lze po tréninkové dávce s chutí skočit. S pohledem na skalní masivy nabízí zázemí české výpravy opravdovou lahůdku.



Z hlavní silnice odbočíte ke kolejím, ujedete několik set metrů, znovu odbočíte. Pak už uvidíte dvě fotbalová hřiště. Na hlavním stadionu s oficiální kapacitou 500 míst běžně válí místní celek FC Zell am See, tým čtvrté nejvyšší rakouské soutěže, obdoby české divize. Na začátku června ho mají zarezervovaný čeští reprezentanti do jednadvaceti let. A nemají se zde vůbec špatně.

„Podmínky jsou fantastické, je super, že to takhle vyšlo. Byli jsme na dvou hřištích, jedno bylo horší, druhé je výborné,“ popsal pro iSport.cz záložník Martin Frýdek. Problémem není ani velké vedro, i když sluníčko v alpském údolí na startu léta opravdu pálí. „Nevadí mi to, akorát jsem po tréninku vždycky rudý jak rak,“ culil se kapitán Tomáš Kalas.

Vykasat rukávy a jdeme na to! Tomáš Kalas na tréninku české jednadvacítky na soustředění v Kaprunu
Vykasat rukávy a jdeme na to! Tomáš Kalas na tréninku české jednadvacítky na soustředění v Kaprunu

V oblasti Kaprunu se česká „Lvíčata“ připravují už podruhé, podobný kemp mužstvo absolvovalo v září. „Počasí jsme měli podobné, jen první dva dny pršelo. A nebyla taková vedra,“ zavzpomínal mluvčí týmu Jaroslav Kolář.

Hráči jsou ubytovaní v hotelu St. Florian, který patří někdejšímu prezidentovi fotbalové Sparty Vlastimilu Košťálovi. Na tréninky do Zell am See mužstvo dojíždí autobusem, cesta zabere slabou čtvrthodinku.

Košťál vlastní hotel už několik letFoto Jaroslav Legner (Sport)

„Jsme tady spokojení. Hřiště v Zell am See je kvalitní, proto jsme tady,“ liboval si trenér Jakub Dovalil. Tým se v Rakousku připravuje od 1. června, hráči mají za sebou zhruba polovinu tréninkových jednotek. Stále nechybí legrácky a v celém mužstvu panuje velká pohoda.

„Týmově i fotbalově jsme tady v dobrém složení, můžeme na EURO něco uhrát. Myslím, že jsme na to připravení dobře. Nejsme zdeptaní, jak se to blíží, ale natěšení,“ vyzdvihl Martin Frýdek.

Páteční odpolední trénink byl zaměřený především na herní prvky. Při zhruba hodinku a čtvrt trvající jednotce mužstvo především pilovalo hru v malém prostoru, střelbu. Vše zakončil fotbálek, pořád se makalo naplno. Hráče dirigoval především asistent Jan Suchopárek, hlavní kouč Dovalil vše pozorně sledoval.

„Kondičně jsme všichni přijeli vybavení z klubů dobře. Měli jsme dva těžší tréninky, zbytek byl hodně o taktice, nenabíráme tu kondici,“ nastínil záložník Frýdek náplň rakouského soustředění. Tým v sobotu a v úterý čekají dvě přípravná utkání s Ukrajinou, v neděli trenér Dovalil oznámí konečnou nominaci na šampionát.

Sedmnáctého června už se pojede naostro. EURO startuje Česko zápasem s Dánskem, následovat bude Srbsko a Německo.

Vstoupit do diskuse
0
Skupina C
Články odjinud


Články odjinud