Jonáš Bartoš
6. června 2015 • 11:45

Lvíčata bydlí u Košťála. Pořád má přehled, tvrdí trenér Dovalil

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z RAKOUSKA | Domov české jednadvacítky na soustředění v rakouském Kaprunu? Hotel St. Florian, který patří Vlastimilu Košťálovi. Bývalý šéf pražské Sparty a místopředseda české fotbalové asociace hostí fotbalové výpravy pravidelně, jednadvacítka je u něj ubytovaná už podruhé. „Zajímá se o nás,“ prozradil trenér Jakub Dovalil.



V rakouském Kaprunu, překrásném alpském městečku, by chtěl trénovat asi každý. Čistý vzduch, slunečné počasí, ideální podmínky, výhled na obří kopce. K tomu veškeré zázemí v perfektně fungujícím hotelu St. Florian. „Lvíčata“, které za necelých čtrnáct dní čeká start domácího evropského šampionátu (17. června s Dánskem), si nemohou na nic stěžovat.

„Není tajemství, že to tady patří inženýru Košťálovi. Jezdí sem i jiné české týmy, kdyby se jim tady nelíbilo, nebyly by tady. Vyzkoušeli jsme si to v září, je tady kvalitní zázemí, proto jsme tady. Zatím všechno běží, jak má, akorát by mohl přijít nějaký déšť. Ale i přes vysoké teploty je to tady v horách přežitelné,“ pochvaloval si trenér Jakub Dovalil.

Košťál se české jednadvacítce snaží zajistit ty nejlepší možné podmínky před domácím turnajem. „Určitě se o nás zajímá, občas ho tady na hotelu vídáme. Ptá se, jestli nám něco nechybí, snaží se,“ prozradil Dovalil. „Poprvé jsme se blíž poznali před šesti lety, v té době začínal budovat tenhle hotel. Sám mi tehdy nabídl, abych se sem přijel podívat,“ zavzpomínal.

Frýdek o Kaprunu: Je tu vedro, ale zázemí super
Video se připravuje ...

O místě pobytu těsně před vrcholným turnajem nebylo pochyb. „Už jsme tady byli v září, je tady dobré zázemí, pro kategorii jednadvacítek tak akorát. Žádný velký luxus, ale jsou tu dobře vybavené pokoje, dobré jídlo, za rohem je posilovna, termální lázně. Hřiště v Zell am See, kam jezdíme trénovat, je také kvalitní. Proto jsme tady,“ vysvětlil Dovalil.

Vlastimil Košťál patřil k nejvlivnějším mužům české kopané. Šéfoval pražské Spartě, byl druhým nejvyšším představitelem českého fotbalového svazu. Klub i reprezentace za jeho éry válely. Sparta hrála pravidelně Ligu mistrů, národní tým patřil k nejlepším týmům v Evropě.

Před sedmi lety českou kopanou opustil a usadil se v Rakousku, kde se stal úspěšným hoteliérem. Fotbal ale sleduje neustále. „I když ve fotbale nepůsobí, přehled pořád má. Tohle soustředění bylo domluvené dlouho dopředu, naše výsledky sledoval. Má velký přehled, ví, jakou má tým kvalitu, kde ho tlačí bota,“ řekl Dovalil.

Spokojení s podmínkami pod alpskými vrcholky jsou i hráči. „V kontaktu s panem Košťálem nejsem, ale asi se okolo fotbalu pořád pohybuje. Zázemí hotelu je vynikající, máme tady vše, co potřebujeme,“ ocenil záložník Martin Frýdek.

„Potkáváme se tady s panem Košťálem na chodbě, ale neznáme se, těžko vést nějaké delší konverzace,“ doplnil stoper Tomáš Kalas. „Je tady pro nás všechno vždycky připravené tak, jak má, na hotelu se o nás starají víc než dobře. Všichni dělají maximum pro to, abychom se cítili co nejlíp. Pokud na EURO neuspějeme, na špatné podmínky pro přípravu to svádět nemůžeme.“

Tomáš Petrák (vlevo) a Martin Frýdek na tréninku jednadvacítky v Kaprunu
Tomáš Petrák (vlevo) a Martin Frýdek na tréninku jednadvacítky v Kaprunu

Vstoupit do diskuse
0
Skupina C
Články odjinud


Články odjinud