Jonáš Bartoš
7. června 2015 • 04:47

Na návštěvě u Košťála. Exsparťanský boss v Rakousku hostil i slávisty

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Zdrcený Trpišovský, Hranáč je teď NEJ stoper ligy. Co Svědík a plzeňská stopa?
VŠECHNA VIDEA ZDE

FOTO + VIDEO | Příjemné prostředí, čistý vzduch, sluníčko, překrásný výhled na alpské vrcholky. Hotel St. Florian v rakouském Kaprunu nabízí maximální pohodlí pro relax i přípravu sportovců v údolí horské krajiny. Aktuální sídlo české fotbalové jednadvacítky patří Vlastimilu Košťálovi, bývalému prezidentovi fotbalové Sparty. Jak ubytování vypadá? Server iSport.cz i s kamerou navštívil současné panství muže, který patřil k nejmocnějším představitelům českého fotbalu.



Rakouský Kaprun leží v ideálním místě pod alpskými vrcholky. Patří k nejznámějším horským střediskům, v zimě i v létě láká tisíce turistů. Hotel St. Florian má kapacitu až 70 míst, nabízí ideální podmínky i pro sportovní výpravy.

Renata Košťálová novinářům deníku Sport a serveru iSport.cz hrdě představuje tříhvězdičkový hotel, který s manželem před osmi lety vybudovala. Recepce, vstupní hala, jídelna, venkovní terasa, welness, pokoje. Vše v nejvyšší možné kvalitě, designově zapadající do alpského městečka.

Hotel St. Florian, ubytování české fotbalové jednadvacítky na soustředění v rakouském Kaprunu
Video se připravuje ...

Cena za noc na jednu osobu se pohybuje v rozmezí 55 - 77 eur v závislosti na ročním období (1500 - 2080 korun), v nabídce jsou i speciální skupinové ceny. Desetidenní soustředění jednadvacítky podle informací Blesku vyšlo na 700 000 korun.

St. Florian v současné době už podruhé hostí fotbalisty české jednadvacítky. Čtyřicetičlenná výprava zde finišuje přípravu před domácím mistrovství Evropy. „Kluci jsou hodní. Někteří večer hrají karty, ale nikdo si noční vyrušování nedovolí. Jsou bezproblémoví,“ prozrazuje Košťálová detailnější informace o nadějích české kopané.

Na fotbalové výpravy jsou Košťálovi zvyklí. „Už jsme tady měli Mladou Boleslav, Liberec, Příbram, Brno, dokonce i Slavii,“ vzpomíná sympatická žena, která se podílí na chodu celého podniku. „Chtějí k nám i jiní, ale občas musíme zklamat, že máme plno,“ prozrazuje.

Jak vypadalo soustředění fotbalové Slavie u muže, který kdysi šéfoval konkurenční Spartě? „Úplně bez problémů. Jen naši známí si z nás dělali legraci,“ směje se paní Košťálová. Letos po fotbalové jednadvacítce v hotelu na začátku července přivítá i fotbalovou Příbram.

Vlastimil Košťál v roce 2008 nadobro opustil český fotbal, v Kaprunu, kam s manželkou už v devadesátých letech jezdil na lyže, se mu zalíbilo. Investoval do hotelu a nakonec se o něj přímo stará.

Personál je téměř výlučně český, v němčině novináře přivítá jen usměvavá pokojská, když zrovna odnáší prádlo do prádelny. Klientela hotelu ale je pestřejší, výborně hodnocené ubytování (8,4 podle serveru booking.com) vyhledávají turisté z celé Evropy.

Podívejte se, jak zázemí hotelu, aktuálního sídla českých mladých fotbalových nadějí, vypadá.

Vstoupit do diskuse
0
Skupina C
Články odjinud


Články odjinud