7. června 2015 • 17:44

Německo, Anglie, Itálie a spol. nominovaly na EURO. Srbům chybí opory

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

SOUHRN NOMINACÍ NA EURO U21 | V konečné nominace Německa na mistrovství Evropy fotbalistů do 21 let v Praze nechybí ani čerstvý vítěz Ligy mistrů brankář Marc-André ter Stegen. Dnes to oznámil trenér Horst Hrubesch, který měl v širším výběru čtyři gólmany pro případ, že by gólman Barcelony nakonec nedorazil.



Ter Stegen, který v sobotu pomohl katalánskému celku k triumfu 3:1 ve finále LM s Juventusem Turín, účast potvrdil, a tak Hrubesch vyškrtnul jiného brankáře Lorise Kariuse z Mohuče. Ve výběru 23 jmen se z širší nominace nedostalo také na obránce Jeremyho Toljana z Hoffenheimu a záložníka Jeana Zimmera z Kaiserslauternu.

Konečná nominace Německa na ME fotbalistů do 21 let:

Brankáři: Timo Horn (Kolín nad Rýnem), Bernd Leno (Leverkusen), Marc-André ter Stegen (Barcelona).

Obránci: Matthias Ginter (Dortmund), Christian Günter (Freiburg), Dominique Heintz (Kaiserslautern), Robin Knoche (Wolfsburg), Julian Korb (Mönchengladbach), Nico Schulz (Hertha).

Záložníci: Maximilian Arnold (Wolfsburg), Leonardo Bittencourt (Hannover), Emre Can (Liverpool), Johannes Geis, Yunus Malli (oba Mohuč), Max Meyer (Schalke), Joshua Kimmich (Lipsko), Felix Klaus (Freiburg), Moritz Leitner (Stuttgart), Amin Younes, Kerem Demirbay (všichni Kaiserslautern).

Útočníci: Serge Gnabry (Arsenal), Philipp Hofmann (Kaiserslautern), Kevin Volland (Hoffenheim).

Dánsko přijede na evropský šampionát bez svého klíčového stopera Jorese Okoreho. Hráč pravidelně nastupující v anglické lize za Aston Villu sice byl v širší nominaci jednou ze soupeřů českého týmu v základní skupině, ale nakonec z ní vypadl kvůli zranění.

Rodák z Pobřeží slonoviny žijící v Dánsku od tří let v tomto ročníku odehrál 23 zápasů Premier League a díky svému důrazu měl být základním stavebním kamenem dánské defenzivy. Zranění kolena ho však na turnaj nepustilo.

Konečná nominace Dánska na ME fotbalistů do 21 let:

Brankáři: David Jensen (FC Nordsjaelland), Frederik Rönnow (Horsens), Jakob Busk (Sandefjord/Nor.).

Obránci: Alexander Scholz (Standard Lutych/Belg.), Andreas Christensen (Chelsea/Angl.), Christoffer Remmer (FC Kodaň), Frederik Sörensen (Hellas Verona/It.), Jannik Vestergaard (Brémy/Něm.), Jonas Knudsen (Esbjerg), Patrick Banggaard (Midtjylland), Riza Durmisi (Bröndby).

Záložníci: Jens Jönsson (Aarhus), Lasse Vigen Christensen (Fulham/Angl.), Nicolaj Thomsen (Aalborg), Christian Nörgaard (Bröndby), Pierre Höjbjerg (Augsburg/Něm.), Pione Sisto (Midtjylland), Rasmus Falk (Odense).

Útočníci: Emil Berggreen (Braunschweig/Něm.), Nicolai Brock-Madsen (Randers), Uffe Bech (Nordsjaelland), Viktor Fischer (Ajax/Niz.), Yussuf Poulsen (Lipsko/Něm.).

V dánském výběru jinak nechybí žádná z očekávaných opor včetně křídelního útočníka Viktor Fischer z Ajaxu Amsterodam. V nabitém útoku se nedostalo na vzdáleného příbuzného Didiera Drogby Kennetha Zohoreho.

Dánové se sejdou v pondělí 8. června, o tři dny později je čeká generálka se Švédskem a do Prahy dorazí 13. června.

Švédsku bude chybět z klíčových hráčů jen zraněný bek Mattias Johansson z Alkmaaru. K dispozici budou i útočné hvězdy John Guidetti a Isaac Kiese Thelin, který před rokem pomohl Malmö gólem vyřadit Spartu v předkole Ligy mistrů, či stoper Alexander Miloševič.

Konečná nominace Švédska na ME fotbalistů do 21 let:

Brankáři: Patrik Carlgren (AIK Stockholm), Jacob Rinne (Örebro), Andreas Linde (Molde/Nor.).

Obránci: Emil Krafth (Helsingborgs), Alexander Miloševič (Besiktas/Tur.), Filip Helander (Malmö), Ludwig Augustinsson (FC Kodaň/Dán.), Joseph Baffo (Halmstads), Sebastian Holmén (Elfsborg), Pa Konate (Malmö).

Záložníci: Arber Zeneli (Elfsborg), Oscar Lewicki (Malmö), Oscar Hiljemark (PSV Eidhoven/Niz.), Abdul Khalili (Mersin/Tur.), Kristoffer Olsson (Midtjylland/Dán.), Simon Tibbling (Groningen/Niz.), Sam Larsson (Heerenveen/Niz.), Robin Quaison (Palermo/It.), Simon Gustafson (Häcken).

Útočníci: Branimir Hrgota (Mönchengladbach/Něm.), John Guidetti (Celtic/Skot.), Isaac Kiese Thelin (Bordeaux/Fr.), Mikael Ishak (Randers/Dán.).

O žádnou opor těsně před turnajem nepřišla ani Itálie, a tak se trenérovi Luigimu Di Biagiovi nevešli do konečné nominace Nicola Murru (Cagliari), Jacopo Dezi (Crotone), Valerio Verre (Udine) a Samuele Longo (Inter Milán). V Olomouci a Uherském Hradišti se představí hvězdný útočník Domenico Berardi, který v tomto ročníku hostoval z Juventusu v Sassuolu a s 15 góly patřil k nejlepším střelců Serie A.

Konečná nominace Itálie na ME fotbalistů do 21 let:

Brankáři: Francesco Bardi (Chievo/Inter Milán), Nicola Leali (Cesena/Juventus), Marco Sportiello (Bergamo).

Obránci: Federico Barba, Daniele Rugani (oba Empoli), Matteo Bianchetti (Spezia/Hellas Verona), Cristiano Biraghi (Chievo/Inter Milán), Armando Izzo (Janov), Alessio Romagnoli (Sampdoria/AS Řím), Stefano Sabelli (Bari), Davide Zappacosta (Bergamo).

Záložníci: Daniele Baselli (Bergamo), Cristian Battocchio (Virtus Entella), Marco Benassi (FC Turín), Danilo Cataldi (Lazio), Lorenzo Crisetig (Cagliari/Inter Milán), Stefano Sturaro (Juventus), Federico Viviani (AS Řím).

Útočníci: Andrea Belotti (Palermo), Domenico Berardi (Sassuolo/Juventus), Federico Bernardeschi (Fiorentina), Marcello Trotta (Avellino), Simone Verdi (Empoli).

Srbští fotbalisté budou na mistrovství Evropy do 21 let v postrádat obránce Schalke Matiju Nastasiče a útočníka Lazara Markoviče z Liverpoolu. Soupeř domácího týmu Jakuba Dovalila ve skupině do nominace nezahrnul ani nejlepšího srbského střelce kvalifikace Alexandara Mitroviče z bruselského Anderlechtu.

Nastasič, Markovič i Mitrovič byli povoláni do srbského reprezentačního A-týmu pro zápas evropské kvalifikace s Dánskem. Ve výběru trenéra Mladena Dodiče ale jsou například hráči se zkušenostmi z německé bundesligy - záložník Dortmundu Miloš Jojič a křídelní útočník Stuttgartu Filip Kostič.

Mladí Srbové vstoupí do turnaje 17. června v Praze proti Německu, s českým týmem se utkají o tři dny později a úvodní fázi ME zakončí 23. června v duelu s Dánskem.

Nominace Srbska na mistrovství Evropy jednadvacítek v ČR:

Brankáři: Marko Dmitrovič (Charlton), Nikola Perič (Jagodina), Nemanja Stevanovič (Čukarički).

Obránci: Marko Petkovič (Crvena zvezda Bělehrad), Filip Stojkovič (Čukarički), Aleksandar Pantič (Córdoba), Uroš Čosič (Pescara), Uroš Spajič (Toulouse), Lazar Čirkovič, Nemanja Petrovič (oba Partizan Bělehrad), Aleksandar Filipovič (Jagodina).

Záložníci: Aleksandar Kovačevič (Crvena zvezda), Darko Brašanac (Partizan), Mirko Ivanič (Vojvodina), Srdan Mijailovič (Kayserispor), Miloš Jojič (Dortmund), Goran Čaušič (Eskisehirspor), Filip Djuričič (Southampton).

Útočníci: Nikola Stojiljkovič, Slavoljub Srnič (oba Čukarički), Aleksandar Pešič (Toulouse), Filip Kostič (Stuttgart), Luka Milunovič (Platanias).

Konečná nominace Anglie na ME fotbalistů do 21 let:

Brankáři: Marcus Bettinelli (Fulham), Jonathan Bond (Watford), Jack Butland (Stoke).

Obránci: Calum Chambers (Arsenal), Luke Garbutt (Everton), Ben Gibson (Middlesbrough), Carl Jenkinson (Arsenal, hostuje ve West Hamu), Michael Keane (Burnley), Liam Moore (Leicester), John Stones (Everton), Matt Targett (Southampton).

Záložníci: Tom Carroll (Tottenham, hostuje ve Swansea), Nathaniel Chalobah (Chelsea), Will Hughes (Derby County), Jake Forster-Caskey (Brighton), Jesse Lingard (Manchester United), Ruben Loftus-Cheek (Chelsea), Alex Pritchard (Tottenham), Nathan Redmond (Norwich), James Ward-Prowse (Southampton).

Útočníci: Saido Berahino (West Bromwich), Harry Kane (Tottenham), Danny Ings (Burnley).

Konečná nominace Portugalska na ME fotbalistů do 21 let:

Brankáři: Bruno Varela (Benfica), Daniel Fernandes (VFL Osnabruck) José Sá (Marítimo);

Obránci: Frederico Venâncio (Vitória FC), João Cancelo (Valencia CF), Paulo Oliveira (Sporting), Raphael Guerreiro (FC Lorient), Ricardo Esgaio (Académica de Coimbra), Tiago Ilori (FCG Bordeaux) Tobias Figueiredo (Sporting);

Záložníci: Tozé (Estoril Praia), Bernardo Silva (AS Monaco), Mário (Sporting), Rafa (SC Braga), Rúben Neves (FC Porto), Sérgio Oliveira (FC Paços de Ferreira) William Carvalho (Sporting);

Útočníci: Carlos Mané (Sporting), Gonçalo Paciência (FC Porto), Iuri Medeiros (FC Arouca), Ivan Cavaleiro (Deportivo de la Coruña), Ricardo Pereira (FC Porto) Ricardo Horta (Malaga CF).

Vstoupit do diskuse
0
Skupina C
Články odjinud


Články odjinud