Jonáš Bartoš
17. června 2015 • 04:59

Češi jdou do akce! Kdo z mladíků může získat na ME milionové angažmá?

Vstoupit do diskuse
0
  • Který z mladíků si vykope novou smlouvu?Který z mladíků si vykope novou smlouvu?FOTO: Koláž iSport.cz

    Největší fotbalová akce roku v Česku startuje! Mistrovství Evropy do 21 let, které dnes vypukne úvodním zápasem Česka s Dánskem (18:00 ONLINE), nabízí spousty lákadel. Pro vycházející hvězdy na trávníku ideální možnost, jak na sebe upoutat pozornost skautů z nejlepších klubů světa. V případě, že na turnaji zazáří, mohou se dočkat velmi lukrativních nabídek. Jakých fotbalistů, kteří nemají jasno o svém dalším angažmá, se to nejvíc týká?  

  • TOMÁŠ KOUBEK, 22 let

    Tomáš Koubek Tomáš KoubekFoto Dominik Bakeš (Sport)

    Mladý cílevědomý gólman upoutal slušnými výkony v Hradci. S týmem sice sestoupil do druhé ligy, nicméně patřil k největším oporám. Jasně ukázal, že českou nejvyšší soutěž s přehledem zvládne. O tom, kde 22letý gólman začne novou sezonu, zatím není jasno. „Ještě to nechci řešit. O ničem nevím, nemám žádné zprávy. Bylo by nefér vůči Hradci teď říkat, že mám nabídku a že už se tam nevrátím,“ prozradil v rozhovoru během soustředění jednadvacítky v rakouském Kaprunu.

  • TOMÁŠ KALAS, 22 let

    Tomáš Kalas Tomáš KalasFoto Dominik Bakeš (Sport)

    V posledních sezonách zažil světlé i ty horší momenty, kdy v Chelsea a později na hostování v Kolíně marně čekal na šanci. Skvěle ustál ožehavý debut v Premier League za Chelsea, když pomohl k výhře v důležitém šlágru s Liverpoolem. Po nulovém vytížení na podzim v bundesligovém Kolíně nad Rýnem se zvedl v druholigovém Middlesbrough, kde se prosadil do základní sestavy. Sebevědomý, dynamický stoper je až do června 2017 hráčem Chelsea, kde ale v obrovské konkurenci nelze očekávat velké herní vytížení. Kalas tak plánuje opět hostování, ideálně v Premier League na Ostrovech, možností je i pokračování v Middlesbrough.

  • PAVEL KADEŘÁBEK, 23 let

    Pavel Kadeřábek Pavel KadeřábekFoto Dominik Bakeš (Sport)

    Neutavitelný křídelník se netají ambicemi odejít do bundesligy. V ruce už téměř jistě drží smlouvu od Hoffenheimu, což nijak neskrývá. Sparta ale zatím neřekla definitivně ANO. Stále váhá nad možností, jestli si klíčového hráče ponechat ještě na letní předkola evropských pohárů. Kadeřábkův odchod z Letné ale vypadá nevyhnutelně, ať se mu EURO povede jakkoliv.

  • MARTIN FRÝDEK, 23 let

    Martin Frýdek Martin FrýdekFoto Dominik Bakeš (Sport)

    Černý kůň Dovalilovy party. Už na soustředění v Rakousku byla vidět forma a pohoda, jakou si přivezl z Liberce. Tím si také vybojoval místo v základní sestavě. Martin Frýdek ale zatím váhá nad prodloužením smlouvy pod Ještědem, ve hře je návrat do mateřské Sparty. „Sparta je největší klub v Česku, asi málokterého fotbalistu by nelákalo se tam dostat,“ připustil šikovný mladík.

  • LADISLAV KREJČÍ, 22 let

    Ladislav Krejčí Ladislav KrejčíFoto Dominik Bakeš (Sport)

    Levonohý záložník za sebou táhne horší půlrok, kdy jeho výkony zůstávaly za dřívějším standardem. Tím se ale mladý sparťan nestresuje. Na EURO, kam dostal povolávací rozkaz jako jeden ze stabilních hráčů áčka, jde se zvednutou hlavou. Už v zimě se objevovaly zprávy o zájemcích z Itálie. „Teď nic na stole nemám, chystám se na EURO, aby vše klaplo. A pak na další sezonu ve Spartě, aby to jelo,“ sdělil Krejčí v rozhovoru pro Sport Magazín.

  • VÁCLAV KADLEC, 23 let

    Václav Kadlec Václav KadlecFoto Dominik Bakeš (Sport)

    Útočník patřící Frankfurtu stále neví, kde začne letní přípravu. Půlroční návrat do Sparty Kadlecovi individuálně vyšel, byť s letenským týmem nezískal titul. Vedení klubu by si přálo dravého útočníka udržet, jenže to se mu asi nepovede. Už před evropským šampionátem kolem hráče rejdí zájemci ze zahraničních lig. Dánský mistr FC Midtjylland, nizozemský PSV Eindhoven. Kadlec stejně jako Kalas může kvůli karetnímu trestu na EURO naskočit až od druhého zápasu. Nicméně pokud mu turnaj vyjde, k dalšímu angažmá mu to jen a jen pomůže. 

Vstoupit do diskuse
0
Skupina C
Články odjinud


Články odjinud