18. června 2015 • 19:49

Švédský zázrak na ME! V deseti otočili zápas, Itálii porazili 2:1

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Mistrovství Evropy do 21 let má další velké překvapení. Fotbalisté Švédska dokázali porazit favorizovanou Itálii 2:1, přestože v zápase prohrávali 0:1 a navíc hráli od 28. minuty v deseti. Outsider se ovšem nenechal zlomit a dvěma góly ve druhém poločase skóre otočil. Zatímco Švédi tak slaví nečekané tři body, Itálie si výrazně zkomplikovala postup ze skupiny, kam patří ještě Anglie a Portugalsko.



Zápas Itálie - Švédsko jsme sledovali ONLINE

MATCH OVERVIEW LEGACY
18. 6. • 18:00
Itálie
Itálie
1:2
ONLINE
18. června
18:00
Švédsko
Švédsko
Góly

Domácí: 29. Berardi

Hosté: 56. Guidetti, 86. Kiese Thelin

Sestavy

Domácí: Bardi – Zappacosta, Bianchetti (C), Rugani, Sabelli – Sturaro, Viviani, Baselli (69. Cataldi) – Berardi, Belotti (78. Trotta), Battocchio (61. Verdi).

Hosté: Carlgren – Baffo, Milošević, Helander, Augustinsson – Khalili, Hiljemark (C), Lewicki, Larsson (46. Lindelöf) – Guidetti (76. Ishak), Kiese Thelin.

Náhradníci

Domácí: Sportiello, Leali, Biraghi, Crisetig, Romagnoli, Bernardeschi, Barba, Benassi, Izzo, Trotta, Verdi, Cataldi

Hosté: Linde, Rinne, Hrgota, Zeneli, Ishak, Olsson, Tibbling, Holmén, Quaison, Konate, Gustafsson, Lindelöf

Karty

Domácí: Viviani, Bianchetti, Sturaro (č), Bardi

Hosté: Helander, Milošević (č), Guidetti, Hiljemark

Rozhodčí

Sidiropoulos – Efthimiadis, Kostaras (všichni GRE)

Stadion

Andrův stadion

V 27. minutě švédský obránce Miloševič fauloval v pokutovém území pronikajícího Belottiho a obdržel červenou kartu. Přízemní střelou k pravé tyči s přehledem proměnil nařízenou penaltu Berardi, který v této sezoně nastřílel v italské lize za Sassuolo patnáct gólů.

Na další zajímavější příležitost si diváci na Andrově stadionu počkali až do počátku druhého poločasu, Baselliho pokus byl však nepřesný. Oslabení Švédové se dlouho nemohli dostat do šance. V 56. minutě ale nacentroval Khalili od rohového praporku k Lewickému, jenž poslal míč do vápna a Guidetti ve skluzu přesně zakončil.

"Dal jsem hodně důležitých gólů, ale po tomhle bylo opravdu obtížné se nerozbrečet. Bylo to úžasné, nemohu pořádně popsat ten pocit," poznamenal střelec vyrovnávacího gólu.

V 80. minutě se poměr sil na hřišti vyrovnal poté, co se záložník Sturaro ohnal po Ishakovi. O pět minut později fauloval Ishaka ve vápně brankář Bardi a útočník Bordeaux Kiese Thelin proměnil pokutový kop podobně jako v prvním dějství Berardi.

Guidetti po zápase chválil švédské fanoušky, kteří tým neustále podporovali. "Byli naprosto skvělí, cítil jsem se jako doma. Na tom vítězství mají stejnou zásluhu jako my," uvedl.

Trenér vítězů Haakan Ericson neskrýval nadšení. "Je to fantastický tým. Třikrát za posledních sedm měsíců jsme v zápase prohrávali a pokaždé jsme na konci mohli slavit. V baráži s Francií, v posledním zápase kvalifikační skupiny s Tureckem a teď s Itálií," radoval se. Chválil také způsob, jakým se jeho svěřenci drželi taktických plánů. "I přes vyloučení Miloševiče jsme do druhého poločasu nastoupili znovu se dvěma útočníky, za nimi hráli tři střední záložníci. Byl to odlišný styl, ale zvládli jsme to."

Kapitán Itálie Matteo Bianchetti litoval ztráty koncentrace po vstřeleném gólu. "Prvních 25 minut jsme hráli dobře, pak jsme ale usnuli a nedotáhli zápas do vítězného konce. Švédům se podařilo vstřelit po dvou protiútocích dva góly a díky tomu zápas otočili. Prohrát první utkání není dobré, budeme se ale snažit vyhrát zbývající dvě," konstatoval v rozhovoru pro ČT Sport. S jeho slovy souhlasil i kouč Luigi di Biagio: "Neměli jsme ubrat na tempu a intenzitě. Měli jsme naopak být více sebevědomí při útočení, obvykle s tím nemáme takový problém."

Mistrovství Evropy ve fotbale hráčů do 21 let - skupina B:

Itálie - Švédsko 1:2 (1:0)

Branky: 29. Berardi z pen. - 56. Guidetti, 86. Kiese Thelin z pen. Rozhodčí: Sidiropulos - Efthimiadis, Kostaras (všichni Řec.). ŽK: Viviani, Bianchetti, Bardi - Helander, Guidetti, Hiljemark. ČK: 80. Sturaro - 28. Miloševič. Diváci: 6719.

Sestavy:

Itálie: Bardi - Zappacosta, Bianchetti, Rugani, Sabelli - Sturaro, Viviani, Baselli (69. Cataldi) - Berardi, Belotti (78. Trotta), Battocchio (61. Verdi). Trenér: Di Biagio.

Švédsko: Carlgren - Baffo, Miloševič, Helander, Augustinsson - Khalili, Lewicki, Hiljemark, Larsson (46. Lindelöf) - Guidetti (76. Ishak), Kiese Thelin. Trenér: Ericson.

Z V R P Skóre B
1. Portugalsko 3 1 2 0 2:1 5
2. Švédsko 3 1 1 1 3:3 4
3. Itálie 3 1 1 1 4:3 4
4. Anglie 3 1 0 2 2:4 3

Vstoupit do diskuse
0
Skupina C
Články odjinud


Články odjinud