19. června 2017 • 22:15

Slováci trápili Anglii. Zdržovali a nevěděli, kam dřív skočit, žasl Hapal

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ve výtečně rozehrané partii nechybělo málo a slovenští fotbalisté pomalu slavili skalp silného soupeře, zárveň by i výrazně nakročili do semifinále mistrovství Evropy jednadvacítek. Po přesné hlavičce Martina Chriena vedli 1:0, jenže silná Anglie se dokázala zvednout. Dvě branky v druhém poločase znamenají nulový bodový zisk. "Ale jsem na hráče pyšný," hodnotil utkání český kouč slovenské reprezentace Pavel Hapal.



Slováci šli do utkání s velkým sebevědomím. Zvládli náročný úvodní duel turnaje s domácím Polskem a věřili si i na silnou Anglii. S ostrovním výběrem hráli velmi dobře a sahali znovu po tříbodovém výsledku.

Snahu ambiciózního výběru podtrhl ve 23. minutě vedoucí brankou Martin Chrien. Slovenský záložník patřící Viktorii Plzeň si naskočil na rohový kop a hlavou precizně zakončil. V prvním zápase na EURO si připsal asistenci a teď se dočkal i branky.

"Jsem za gól rád, ale všechny nás mrzí úvod druhého poločasu. Tam jsme rychle inkasovali a druhý gól dostali z ojedinělého brejku soupeře," připomněl ofenzivní záložník 50. a 61. minutu, kdy se zápas lámal ve prospěch Anglie.

"Chybělo nám trochu štěstí, ale nemáme se za co stydět. Už teď se soustředíme na závěrečný zápas se Švédskem," upozornil Chrien na klíčový duel. Ten Slovensko musí vyhrát, aby mělo šanci na postup do semifinále.

Spokojený s výkonem svého týmu byl i trenér Pavel Hapal. "Anglie má velmi dobré mužstvo. Posledních třicet minut jsme je zatlačili tak, že nevěděli, kam dřív skočit. Jsem a hráče pyšný. Myslím, že je ojedinělé, aby Angličané na konci zápasu zdržovali," chválil Hapal své svěřence.

"Hráči si dnes sáhli na dno sil. V prvním poločase jsme byli pasivní, ztráceli lehké míče a to nás stálo hodně sil. Po přestávce nás soupeř zase dvakrát potrestal. Mrzí nás, že jsme nezískali ani bod, už kvůli skvělým fanouškům," pokračoval v hodnocení.

Slováci skutečně odehráli velmi slušnou partii, nicméně postup nemají ve svých rukách. Pokud Anglie porazí v posledním zápase Polsko, zajistí si první místo ve skupině.

Do semifinále na EURO postupují přímo pouze vítězové tří skupin a nejlepší tým z druhého místa.

Vše o EURO U21 najdete zde >>

Utkání slovenské fotbalové jednadvacítky proti Anglii
Utkání slovenské fotbalové jednadvacítky proti Anglii

Vstoupit do diskuse
0
Skupina C
Články odjinud


Články odjinud