18. října 2012 • 12:16

Trest za vyloučení: Kadlec s Kalasem si zahrají až za tři roky!

Autor: sh, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čeští reprezentanti Tomáš Kalas a Václav Kadlec byli v odvetném barážovém utkání s Ruskem (2:2) o postup na mistrovství Evropy do 21 let vyloučeni a čeká je trest. Jelikož viděli červenou kartu po druhé žluté, půjde patrně o stop na jeden zápas. Potíž je ovšem v tom, že si ho odpykají až v roce 2015!



Oba reprezentanti vzhledem ke svému věku mohou startovat za výběr do 21 let i v dalším cyklu. Kadlec je ročník 1992, Kalas je dokonce o rok mladší.

Česká republika příští mistrovství Evropy v roce 2015 pořádá, postoupí na něj tudíž bez kvalifikace. Trest si ale provinilci mohou odsedět jen v soutěžním zápase.

Varianta, že by si ho kupříkladu odpykali v A-mužstvu během kvalifikace MS 2014, do které např. Kadlec už dříve zasáhl, možná není.

„Hráči musí stát v soutěži, v níž byli vyloučeni, tedy v soutěžním utkání jedenadvacítky,“ vysvětloval generální sekretář FAČR Rudolf Řepka, člen disciplinární komise UEFA, která dnes v Nyonu zasedá. „Nedá se nic dělat, budou chybět v úvodu šampionátu, který pořádáme,“ konstatoval.

Pro hráče to příjemná zpráva není. „Doufal jsem, že to půjde smáznout v áčku,“ posteskl si Kadlec.

Útočník Sparty byl vyloučen po dvou žlutých kartách odvetného barážového duelu o postup na mistrovství Evropy s Ruskem. První napomenutí dostal Kadlec za pád v pokutovém území.

„Kontakt tam byl. Penaltu mohl písknout i nemusel, záleželo na něm,“ hodnotil po utkání. „Ale nesouhlasím se žlutou kartou, to ne. Když to jako faul neposoudil, mohl nechat hru pokračovat dál a ne mě napomínat,“ zlobil se dvacetiletý hráč.

Sporné bylo i vyřazení Tomáše Kalase. Mladý stoper šel ze hřiště rovněž po dvou žlutých kartách. A znovu jednu z nich, tentokrát tu druhou, udělil finský rozhodčí hodně přísně. 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina 4
Články odjinud


Články odjinud