Jan Podroužek
10. října 2014 • 17:26

Exsparťan Kadlec: „21“ a domácí EURO je pro mě vysoká priorita

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Touží se dostat zpátky do smečky lvích mláďat. Václav Kadlec dal pro německý Bild najevo, že na nominaci Jakuba Dovalila do reprezentačního výběru U21 mu velmi záleží. V létě příštího roku se totiž v Praze, Olomouci a Uherském Hradišti rozběhne domácí evropský šampionát, kde útočník Frankfurtu nechce chybět.



„Je to pro mě vysoká priorita, tím spíš, že se hraje právě v Česku. A vůbec nehraje roli, že nejde o áčko, ale o jednadvacítku,“ dal Kadlec pro Bild důraz na to, že velmi stojí o pozornost trenéra Dovalila. Čtyři dny před startem šampionátu přitom seniorská reprezentace nastoupí ke kvalifikačnímu utkání na půdě Islandu…

22letý útočník nastoupil za mladý výběr naposledy v březnu 2013 v přípravném utkání proti Turecku, které Češi remizovali v Plzni 0:0. Kadlec odehrál 24 minut.

Václav KadlecFoto Profimedia.cz

Od té doby si ho na srazy bral kouč Pavel Vrba pro potřeby áčka. Jednadvacítka je momentálně pohromadě po přípravě na Ukrajině (1:0, vítězný gól vstřelil Tomáš Přikryl) a v úterý nastoupí v Ďolíčku proti Itálii. V mužstvu Kadlec chybí, protože na začátku října ulehl s angínou (společně s ním se stejnou nemocí nakazil i spoluhráč Marc Stendera, dalšího „orla“ Johannese Fluma povalila chřipka).

Jestli Dovalil při nominaci mladého exsparťana neopomene, má to ale jeden malý háček. Kadlec určitě nebude moci nastoupit v prvním utkání ve skupině, jelikož mu ještě stále běží jednozápasový distanc za vyloučení v baráži o EURO 2013.

Češi tehdy v Rusku, v říjnu 2012, jen remizovali 2:2, což na postup nestačilo. Kadlec po druhé žluté v 86. minutě musel opustit hřiště a trest se vztahuje na všechna soutěžní utkání pouze této věkové kategorie.

 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina 4
Články odjinud


Články odjinud