6. října 2016 • 12:23

TŘI varianty sestavy bez Daridy: šance pro Hořavu i nováčka Droppu

Autor: pj, jam, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
  • Tomáš Hořava je jednou z variantTomáš Hořava je jednou z variantFOTO: Koláž: iSport.cz

    Je možné, že v sobotu v Hamburku bude. Ovšem maximálně na tribuně. Český záložník Vladimír Darida z Herty Berlín chybí ve výběru trenéra Karla Jarolíma pro důležitý zápas kvalifikace MS 2018 kvůli poraněnému kotníku. Jak by mohla vypadat sestava bez opory? Deník Sport nabízí tři varianty i s komentářem.

  • 1. Varianta 4-2-3-1

    První varianta sestavyFoto Sport

    Sázka na pět záložníků a jednoho útočníka. Logická volba, protože Češi budou v Německu víc bránit než útočit. A zároveň změna systému – v předchozích dvou duelech (Arménie 3:0, Severní Irsko 0:0) hráli na dva klasické forvardy ve schématu 4 – 4 – 1 – 1. Vladimíra Daridu, jakožto zataženého středopolaře vedle Davida Pavelky, by nahradil Tomáš Hořava, či Lukáš Droppa. Na tento post jsou největší favoriti. Pro Hořavu hovoří zkušenosti z evropských pohárů.

  • 2. Varianta 4-2-3-1

    Druhá varianta sestavyFoto Sport

    Stejná formace jako v prvním případě, ale s jinými jmény na Daridovu pozici. Alternativou může být Jaromír Zmrhal, jenž na tomto postu občas hraje ve Slavii a v minulosti ho zde využívala také reprezentační jednadvacítka. Úplně do neznáma by nešel ani Jan Sýkora, byť i on nastupuje v klubu hlavně na kraji. Liberecký univerzál mimochodem odehrál druhý poločas přípravného utkání s Arménií (3:0) právě ve středu pole a zvládl to slušně.

  • 3. Varianta 4-4-1-1

    Třetí varianta sestavyFoto Sport

    Trenér Jarolím zůstane u rozestavení 4 – 4 – 1 – 1 a pošle do boje opět dva klasické útočníky. Václav Kadlec by se zasunul na podhrot, před ním by operoval Patrik Schick (anebo Matěj Vydra). Zvýšila by se tím šance podnikat rychlé protiútoky. Co s Bořkem Dočkalem? Teoreticky může nahradit Jiřího Skaláka na pravém kraji zálohy, odkud by se stahoval doprostřed. Nicméně platí, že do defenzivní činnosti by se museli zapojit bezpodmínečně všichni, včetně obou útočníků.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud


Články odjinud