Pavel Janega
9. listopadu 2016 • 17:17

Čtyři varianty sestavy na Nory: Kam se Skalákem, Kadeřábek na křídle?

Autor: Pavel Janega
Vstoupit do diskuse
0
  • Čeští fotbalisté se dostali do vedení díky KadeřábkoviČeští fotbalisté se dostali do vedení díky KadeřábkoviFOTO: Pavel Mazáč (Sport)

    Obsazení krajních postů v obraně a záloze je pro reprezentační trenéry před kvalifikací s Norskem důležité téma. Odhodlají se nasadit od úvodu dvojici Pavel Kadeřábek–Theodor Gebre Selassie? A koho případně postaví doleva? Možné je také vysunutí jednoho z nich na křídlo, ale tím vyvstanou další otazníky kolem Jiřího Skaláka a Ladislava Krejčího. Deník Sport spekuluje nad čtyřmi variantami. Krajní posty jsou zvýrazněny červeně. Obsazení ostatních jednotlivých pozic je pouze orientační. 

  • Kadeřábek nebo Gebre Selassie na lavičce?

    Asi nejpravděpodobnější složení, které nepřinese změny v křídelních prostorech. Počítalo by znovu se Skalákem a Krejčím. Kouč Jarolím by ovšem musel vyřešit pozici pravého beka. V posledním utkání s Ázerbájdžánem (0:0) vsadil na Gebre Selassieho, jenž patřil k nejlepším hráčům na ploše, předtím upřednostňoval Kadeřábka. Pokud si reprezentační kouč bude z této dvojice vybírat, kdo z nich má momentálně navrch?

    Varianta č.1Foto Sport

    Krejčí: Výhra Sparty nad Interem v Itálii vzbudila ohlas
    Video se připravuje ...

  • Kadeřábek vpravo, Gebre Selassie vlevo

    Tato varianta pracuje s otázkou: jak dostat do sestavy Kadeřábka i Gebre Selassieho. Oba pravidelně nastupují v bundeslize, jež patří k nejnáročnějším soutěžím na světě, a byla by škoda neustále posazovat jednoho z nich na lavičku. Kadeřábek ještě nedávno v Hoffenheimu levého obránce hrál. „Ale víc mu to sedí zprava,“ myslí si Jarolím. Vlevo si to vyzkoušel i Gebre Selassie, jenže na pozici přes nohu si tolik nevěří. V minulosti prý na tohle trenéry upozorňoval.

    Varianta č. 2Foto Sport

    Proč smůlu v Edenu neprolomit teď? Shodují se Skalák a Pudil
    Video se připravuje ...

  • Kadeřábek na křídle místo Skaláka

    Hoffenheim přešel na tříobráncový systém a Kadeřábka předělal na pravého halvbeka. Tato pozice mu není příliš cizí, protože má více prostoru pro útočení. Navíc vyrůstal jako záložník. Co ho tedy vysunout ještě výš, na křídlo? Na EURO proti Španělsku (0:1) nastoupil na tomto postu Gebre Selassie, ale přece jen měl více defenzivních úkolů. Tyto šachy by však zřejmě vyškrtly ze sestavy Skaláka, anebo ohrozily Krejčího, kterému by tím pádem přibyl konkurent na levou stranu.

    Varianta č. 3Foto Sport

    Nováčky Krmenčíka s Barákem čeká placení do kasy
    Video se připravuje ...
  • Varianta se dvěma útočníky

    Prakticky stejná jména jako u varianty číslo jedna s tím rozdílem, že Jarolím zvolí rozestavení na dva klasické útočníky 4 – 4 – 1 – 1, tuto formaci zatím opustil z logických důvodů pouze v Německu (0:3). Do základní jedenáctky by tak procpal dva ze tří nominovaných forvardů (Krmenčík, Schick, Škoda) a Dočkal by hrál hlouběji v poli. Zůstává však otazník u Kadeřábka a Gebre Selassieho na pozici pravého obránce, na křídlech by operovali Skalák a Krejčí.

    Varianta č. 4Foto Sport

    Schick: Čekal jsem, že mi v Sampdorii vstřelený gól pomůže k větší minutáži
    Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud


Články odjinud