11. listopadu 2016 • 04:55

Sestava na Norsko: Čtenáři chtějí Schicka, Jarolím spíš vsadí na Škodu

Autor: pj, jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trefit sestavu. To je to, co potřebuje trenér české fotbalové reprezentace Karel Jarolím do utkání s Norskem nejvíc. Páteční duel kvalifikace (20:45 na iSport.cz ONLINE) o postup na světový šampionát do Ruska je klíčový, domácí tým v Edenu nutně potřebuje uspět. Český kouč má řadu variant, jak mužstvo poskládat. Jak může základní sestava vypadat?



Čtenáři by podle hlasování ankety na iSport.cz rádi viděli v základu Theodora Gebre Selassieho i Pavla Kadeřábka, tedy dva bundesligové hráče, kteří se perou o místo pravého obránce.

Varianta, že by naskočili v základu s Norskem oba (s tím, že by se jeden z hráčů přesunul doleva, případně výš na křídlo), ale není příliš pravděpodobná. Koho tedy trenér Jarolím upřednostní? Posledně s Ázerbájdžánem to byl Theodor Gebre Selassie, ovšem Pavel Kadeřábek se v rozjetém Hoffenheimu dostal do výborné formy...

ONLINE: Zápas Česko - Norsko sledujte zde »

„Nechci prozrazovat úplné detaily, jak budeme hrát, jestli třeba na dva útočníky, nebo jednoho. Nejde ani tak o rozestavení, ale podstatné bude naše pojetí. Poslední dva domácí zápasy jsme hráli na dva útočníky, přesto se nám nepodařilo dát gól. Je to o celkovém pojetí, jestli chceme vstřelit branku, musíme se chovat před brankou soupeře trošku jinak,“ prohlásil den před utkáním kouč Jarolím.

Jarolím: Odměna pro střelce gólu? Koupím něco u mekáče
Video se připravuje ...

Jasno o základní sestavě má, detaily však z taktických důvodů pochopitelně říkat nechtěl. „Nějaké rozhodnutí jsme udělali, věříme, že bude dobré. S tím, že další hráči budou připravení, abychom se zápasem případně dokázali něco udělat,“ odpověděl diplomaticky.

Vedle pozice krajního obránce jde také o obsazení stoperské dvojice. Tomáš Sivok dorazil na sraz po lehkém poranění lýtka, z čehož nebyl jeho klub Bursaspor nadšený. Po sérii vyšetření a trénincích ovšem necítí žádnou bolest a od lékařů má svolení proti Norsku startovat.

Jen jeden útočník?

Zajímavější bude rozhodnutí o druhém postu. Naposledy proti Ázerbájdžánu dostal šanci Jakub Brabec. Předtím Jarolím sázel na Marka Suchého, kterému pro úvodní zápasy navíc svěřil kapitánskou pásku. A nezapomínejme ani na Tomáše Kalase.

Velmi důležité bude i zvolené rozestavení. Kouč Jarolím po nástupu do funkce oznámil, že bude preferovat rozestavení 4–4–1–1 se dvěma klasickými forvardy na hrotu a podhrotu. Zatím ho změnil pouze v Německu, kde měli jeho svěřenci více defenzivních úkolů.

Jarolím: Dočkalův trest? Ví, že udělal hloupost
Video se připravuje ...

Patrně ho ale nepoužije ani dnes, protože nemá k dispozici zraněného Václava Kadlece. Na soupisce jsou navíc pouze tři útočníci, šanci od úvodní minuty tedy dostane zřejmě jenom jeden z nich. Čtenáři by nejradši viděli na hrotu Patrika Schicka, Karel Jarolím ale možná spíš vsadí na Milana Škodu, který by v Edenu hrál na domácí půdě.

Pravděpodobná sestava, kterou odhaduje deník Sport, se od té, co vzešla z hlasování čtenářů iSport.cz, poměrně liší. Při rozestavení s jedním útočníkem a pěti muži v záloze jsou ve středu pole preferováni Antonín Barák s Tomášem Hořavou, zatímco u Karla Jarolíma to spíš vypadá na dvojici Lukáš Droppa, David Pavelka. Na hrotu by čtenář rádi viděli mladou naději Patrika Schicka, zatímco český kouč spíš vsadí na Milana Škodu.

Možná sestava českého týmu na utkání s Norskem

Pravděpodobná sestava podle deníku Sport
Vaclík
Kadeřábek - Brabec - Sivok - Novák
Pavelka - Droppa
Skalák - Dočkal - Krejčí
Škoda

Podle hlasování čtenářů iSport.cz
Vaclík
Kadeřábek - Sivok - Brabec - Gebre Selassie
Hořava - Barák
Skalák - Dočkal - Krejčí
Schick

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud


Články odjinud