12. listopadu 2016 • 20:29

Odplata za Trumpa? Mexiko porazilo USA, diváci viděli červenou i šarvátky

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pořádně je naštval. Aby ne. Nový prezident USA Donald Trump totiž ve své kampani naplno prohlásil, že by v případě zvolení nechal u hranic s Mexikem postavit zeď. Zloba Mexičanů se přenesla i do fotbalu. Již tradičně vyhrocený duel s USA tak dostal ještě další náboj. A v kvalifikaci o MS 2018 v Rusku to skutečně vřelo!



Trump má na svém kontě kontroverzních výroků desítky, ten o zdi u hranic s Mexikem ale zatím nejvíce zasáhl i sportovní svět. Mexičanům dal každopádně o to větší motivaci. V našlapané aréně, která byla beznadějně vyprodaná, tak byla skutečně hustá atmosféra.

Emoce nechyběly ani na hřišti. Ostatně šlo o úvodní zápas kvalifikace na MS a zrovna mezi týmy, které mají mezi sebou dlouholetou rivalitu. Přidejte si Trumpa a vznikne vám dost vypjatý koktejl.

To bylo znát od začátku. Fanoušci tak mohli vidět pár šarvátek a strkanic, oba týmy hrály od začátku naplno a nehodlaly uhnout z jediného souboje. Mexiko vedlo, domácí Amerika vyrovnala. A pak to přišlo.

Obránce Mexika Rafael Márquez si v 89. minutě naskočil na centrovaný míč a rozhodl. Sedmatřicetiletý veterán rozpoutal obrovskou euforii v hostujícím táboře, naopak zklamání domácích nemohlo být větší.

Aby diváci viděli ve vypjatém zápase skutečně všechno, přišla na řadu i červená karta. Za druhou žlutou si ji vysloužil mexický obránce Carlos Salcedo. To už ale hostům nevadilo a připsali si důležité tři body.

Politika by se do sportu míchat neměla, ale pro Mexičany má tato výhra určitě speciální příchuť.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud


Články odjinud