15. listopadu 2017 • 19:23

Po blamáži konec! Itálie je bez kouče, favoritem je Ancelotti

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trenér italské fotbalové reprezentace Gian Piero Ventura dva dny po neúspěšné baráži o postup na mistrovství světa v Rusku skončil. Vedení národní federace devětašedesátiletého kouče po pondělním vyřazení se Švédskem na dnešním zasedání v Římě odvolalo.



Ventura neustál svou pozici poté, co s Itálií nečekaně selhal v baráži a výběr "squadry azzurry" bude poprvé od roku 1958 na světovém šampionátu chybět. Favorit minulý týden nejprve prohrál ve Švédsku 0:1 a v pondělí v domácí odvetě v Miláně navzdory velké převaze jen remizoval bez branek.

Ventura bezprostředně po nečekaném kolapsu odmítl rezignovat s tím, že se chce nejprve sejít se zástupci národní fotbalové federace a jejím prezidentem Carlem Tavecchiem.

Vedení italské federace po dnešním zasedání v Římě oznámilo, že bývalý kouč Udine, Cagliari, Neapole či Turína nebude u národního týmu pokračovat. Původní smlouva měla Venturovi vypršet až po evropském šampionátu v roce 2020.

Obrovské zklamání Buffona po zápase se Švédskem
Obrovské zklamání Buffona po zápase se Švédskem

"Jako první bod dnešního jednání Tavecchio oznámil volbu vedení národního týmu. Ventura ode dneška už není trenérem reprezentačního výběru," uvedla italská federace bez bližších podrobností v prohlášení na svém webu. Předseda komise rozhodčích Marcello Nicchi následně po zasedání federace novinářům řekl, že Ventura byl z funkce odvolán.

Ventura nahradil na lavičce italské reprezentace po loňském evropském šampionátu Antonia Conteho. V 17 zápasech dosáhl s národním celkem na deset výher, čtyři remízy a třikrát s ním prohrál.

Italská média nejčastěji spekulují, že by se Venturovým nástupcem mohl stát Carlo Ancelotti, který nedávno skončil v Bayernu Mnichov. Další variantou může být dosazení dočasného trenéra do konce sezony.

Kolaps v baráži by mohl mít vliv i na Tavecchiovu pozici. Už dříve jej v případě vyřazení vyzval k odchodu z funkce šéf italského olympijského výboru Giovanni Malago. Národní federace ale dnes Tavecchia podržela ve funkci. Předchozí předseda italského fotbalu Giancarlo Abete skončil poté, co Itálie vypadla na světovém šampionátu 2014 v základní skupině.

Sestavy

Domácí: Buffon (C) – Barzagli, Bonucci, Chiellini – Candreva (76. Bernardeschi), Florenzi, Jorginho, Parolo, Darmian (64. El Shaarawy) – Gabbiadini (64. Belotti), Immobile.

Hosté: Olsen – Lustig, Lindelöf, Granqvist (C), Augustinsson – Claesson (72. Rohdén), Johansson (19. Svensson), Seb. Larsson, Forsberg – Toivonen (54. Kiese Thelin), Berg.

Náhradníci

Domácí: Astori, Belotti, Bernardeschi, Éder, De Rossi, El Shaarawy, Gagliardini, Perin, Insigne, Rugani, Zappacosta, Gollini

Hosté: Durmaz, Guidetti, Johnsson, Helander, Krafth, Kiese Thelin, Nordfeldt, Olsson, Rohdén, Sema, Svensson

Karty

Domácí: Chiellini, Barzagli, Immobile

Hosté: Johansson, Forsberg, Lustig, Kiese Thelin, Olsen

Rozhodčí

Lahoz – Cebrián, Díaz (všichni Španělsko)

Stadion

Stadio Giuseppe Meazza (San Siro) (Milán)

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud


Články odjinud