1. června 2018 • 19:35

Stanciu dal gól a fanoušci jásali. Jako by měl vyhrát Zlatý míč, řekl novinář

Autor: pav
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kvalifikace na šampionát v Rusku jim nevyšla, ve skupině E skončili až čtvrtí. Rumunští fotbalisté ale přesto ukazují, že si zápasy svého národního týmu umí náležitě užít. Důkazem budiž přátelské utkání proti Chile v rakouském Štýrském Hradci. Mezinárodní zápas na stadionu pro pouhých pět tisíc diváků ovládl tým kolem sparťanského záložníka Nicolae Stanciua a fanoušci si to nadmíru užívali.



Rumunský tým, který trénuje bývalý bek AC Milán či Atlétika Madrid Cosmin Contra, nastoupil proti oslabenému soupeři. Hvězdy jako Alexis Sánchez, Arturo Vidal, či Claudio Bravo dostaly volno. Chilané ale přesto hráli s Rumunskem zábavnou partii, ve které padlo pět branek a jihoamerický tým dohrával v deseti.

Na vítězství Rumunska 3:2 je i sparťanská stopa. Florin Nita, jednička letenského týmu, sice zůstal jen na lavičce, jeho spoluhráč Nicolae Stanciu ale jako jediný z ofenzivních hráčů odehrál plných devadesát minut. A hned ve 13. minutě se zaskvěl, když rychlým pohybem posadil na zadek beka soupeře a zakroutil přesnou střelu ke vzdálenější tyči.

VIDEO | Podívejte se na gól, který dal Nicolae Stanciu Chile

Jak potvrzuje rumunský novinář Emanuel Rosu, národní tým slavil, jako by právě vyhrál celý šampionát. Že šlo jen o přátelské utkání a ani se nehrálo na největším stadionu ve Štrýském Hradci? S tím na Rumuny nechoďte!

"Vypadá to, jako by Nicolae Stanciu měl vyhrát Zlatý míč. Úžasná scéna ze Štýrského Hradce, na hřišti jsou stovky rumunských fanoušků. Šílené!" napsal Rosu na svůj twitterový účet. "Na poslední chvíli jedeme na mistrovství světa," dodal v žertu.

Rumunský list Gazeta Sporturilor ocenil Stanciua osmičkou, nejvyšší známkou z celého zápasu. A fanoušci? Ti mu zase nachystali hobla...

Fanoušci ve Štýrském Hradci vnikli na hřiště a slavili s Nicolea Stanciuem
Fanoušci ve Štýrském Hradci vnikli na hřiště a slavili s Nicolea Stanciuem

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud


Články odjinud