3. července 2018 • 10:50

Japonci a Belgie jeli bez simulování. Zaujal Lukaku i chování po zápase

Autor: pta
Vstoupit do diskuse
0
  • Japonci a Belgičané sehráli vyjímečný zápasJaponci a Belgičané sehráli vyjímečný zápasFOTO: koláž iSport.cz

    Zápas do počtu? Omyl. Z původně nepříliš sledovaného osmifinále mistrovství světa, v němž fotbalisté Belgie po úchvatném obratu zvítězili 3:2 nad Japonskem, se stala prvotřídní show. Bavila fanoušky nejen ze dvou zúčastněných zemí. Proč bylo pondělní utkání zatím nejlepším na šampionátu?

  • Překvapivý vývoj

    Japonští fotbalisté oslavují gól proti BelgiiFoto Reuters

    Snadná záležitost pro Belgii. Tak si pondělní osmifinále narýsovali bookmakeři a řada fanoušků v hlavách. Jenže když v 52. minutě vedli po gólech Hiragučiho a Inuje Japonci 2:0, rázem se takové představy zhroutily. Kdo do té doby ještě sledoval zápas jen na půl oka, už se od obrazovky až do konce neodtrhnul.

  • Žádné simulování

    Maya Jošida brání Romela Lukaka v souboji Belgie s JaponskemFoto Reuters

    Věc, která vám přišla samozřejmá, ale možná jste si jí vlastně ani nevšimli. Oba týmy se neuchylovaly k nahraným pádům, dotírání na rozhodčího při každém kontaktu, pánové v kabině s videem byli tentokrát na svých místech zbyteční. Jak osvěžující po odpoledním osmifinále s hereckými výstupy Neymara.

  • Žádné taktizování

    Genki Haraguči zchladil favorita na začátku druhé půleFoto Reuters

    Vést 2:0 a zalézt? Kdo viděl závěr prohry Japonska s Polskem na konci skupiny, který poznamenalo postávání na trávníku a čekání na postup, možná by od asijského zástupce čekal podobnou strategii. Jenže tentokrát Modří samurajové věděli, že by taková taktika neměla efekt a jejich náskok by se zhroutil možná ještě rychleji. I po vyrovnání ale jeli v nastavené linii - důrazné a rychlé kontry. A Hondův parádní přímák před koncem? Z něho mohl být klidně také vítězný gól.

  • Lukakův kousek bez doteku

    Romelu Lukaku chytře pustil centr směřující před bránu na zakončujícího Nacera ChadlihoFoto Profimedia.cz

    Kredit pro Belgičany, jak se dokázali srovnat se šokujícím vývojem. Jejich nejkrásnější akce zápas uzavřela. Na konci brejku byl i povedený kousek jejich klíčového kanonýra. Romelu Lukaku mohl míč po Meunierovi centru stáhnout k sobě a snažit se přetlačit japonského obránce. Místo toho zvedl nohu a míč přepustil zakončujícímu Naceru Chadlimu - 3:2. Lukaku vlastně nic neudělal, .

  • Chování po zápase

    Japonci po porážce smutnili, přesto ale uznali svého soupeřeFoto ČTK

    Zdánlivý detail, ale hodně vypovídající. Skončila velkolepá fotbalová jízda, Belgičané se mohli radovat, ale nebyly to přehnané oslavy. To bylo nejlepší vyjádření respektu k vyřazenému. A Japonci? Přes zklamání, které nešlo vymazat z hlavy, šli zatleskat svým i soupeřovým fanouškům. Ve zbytku šampionátu bude pro všechny postupující těžké takový zážitek překonat.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud


Články odjinud