3. července 2018 • 13:40

Simulant Neymar terčem posměchu: Co dělá, když dostává injekci?

Autor: krm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kuchta už může být u Haška nad čárou. Ale triko Belmondo je výsměch
Po zlatém gólu jsem nevěděl, co mám dělat, vzpomíná Hlaváč
VŠECHNA VIDEA ZDE

Když se na konci února zranil, celá Brazílie věřila, že se její miláček Neymar dá co nejdřív dohromady, aby stihl světový šampionát. On to dokázal, uzdravil se a je důležitou postavou jihoamerické velmoci na cestě do čtvrtfinále turnaje. Pozornost na sebe však nepoutá jen nesporným fotbalovým uměním. Za své teatrální pády sklízí posměch expertů i fanoušků, přičemž osmifinálový souboj s Mexikem (2:0) nebyl výjimkou.



Neymar zatím na MS patří mezi brazilské lídry, hýří aktivitou, skóroval ve skupině proti Kostarice i v pondělí proti Mexiku. Do fotbalu má chuť, vždyť před reprezentační přípravou odehrál poslední zápas za PSG na konci února. Proti Marseille si tehdy zlomil zánártní kůstku a vymknul kotník, zranění a následná operace jej však o vrchol sezony nepřipravila. I když v některých momentech na MS působí, jako kdyby opět potřeboval akutní pomoc lékařů.

„Fotbal je mužský sport, tolik herectví by v něm nemělo být. Špatný příklad pro svět a děti,“ rýpl si do Neymara po vzájemném zápase trenér Mexika Juan Carlos Osorio. Co jej tak vytočilo? Šestadvacetiletý Brazilec předvedl za stavu 1:0 hereckou etudu, když mu za postranní čárou šlápl na kotník obránce Miguel Layún.

„Ten zákrok byl nesportovní,“ bránil se Neymar po zápase. Zastání našel i u svého kouče Titeho. „Viděl jsem to, šlápl na něj. Můžete se podívat na video,“ uvedl. Má pravdu, Layún na Neymara šlápl, ale veřejnost i protivníci měli jasno – tohle divadlo bylo navíc.

„Neymar má nejnižší práh bolesti ze všech hráčů na mistrovství světa,“ podotkl na Twitteru ironicky bývalý anglický střelec a nyní komentátor BBC Gary Lineker. Ofenzivní tahoun francouzského PSG se svíjel před mexickou střídačkou, divák neznalý jeho kousků si musel myslet, že pro něj zápas skončil. Neymar však po pár minutách vyskočil a podílel se na druhém gólu Brazilců, když jeho únik po levé straně zakončil Firmino.

„To, co předvádí, je naprosto patetické. Nechtěl bych ho vidět, když si jde k doktorovi pro injekci proti chřipce,“ vtipkoval zkušený trenér Martin O´Neill. Počínání brazilského tahouna se nelíbilo ani dalšímu bývalému anglickému útočníkovi Alanu Shearerovi. „Nepochybuji o jeho schopnostech, před druhým gólem ukázal, jak skvělý hráč je. Ale proč se musí pokaždé válet, jako by byl v agónii?“ divil se Shearer.

Na internetu kolují parodická videa, která Neymara znázorňují v nejrůznějších situacích a „rolující“ pozici, která je pro něj na MS typická. Zběsilé válení po trávníku v Rusku zatím kazí jeho pověst fotbalového génia. Po osmifinále na sebe navíc upozornil i po závěrečném hvizdu, když se navezl do vyřazených Mexičanů. „Už před zápasem měli spoustu řečí, tak teď jedou domů. Ochoa je skvělý gólman, gratuluji mu ke skvělému zápasu, ale já se nikdy nevzdávám,“ prohlásil Neymar.

V očekávaném souboji o postup mezi nejlepší čtveřici teď jeho Brazílii čeká ambiciózní Belgie a je jisté, že střelec s desítkou na dresu pro úspěch své země opět udělá všechno. I za cenu toho, že bude celému světu pro smích.    

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud


Články odjinud