4. července 2018 • 09:22

Ostuda, rozhodčí pískal pro Anglii, durdil se Falcao po prohře Kolumbie

Autor: ČTK, ros
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kapitán kolumbijských fotbalistů Radamel Falcao po úterním prohraném osmifinále mistrovství světa s Anglií tvrdě zkritizoval hlavního rozhodčího. Američan Mark Geiger podle útočníka Monaka stranil evropskému soupeři, který v Moskvě zvítězil až díky penaltovému rozstřelu.



"Přijde mi hodně zvláštní, že na takový zápas nasadili amerického rozhodčího. Mluvil pouze anglicky, což také svědčí o jistém stranění. Pomalu se nás snažil tlačit k vlastní bráně, to mi přišlo zřejmé," řekl novinářům Falcao.

Geiger ve vypjatém duelu, jenž v normální hrací době i po prodloužení skončil 1:1, rozdal osm žlutých karet a z toho šest pro Kolumbii. Jejím hráčům odpískal 23 z celkových 36 faulů. Zákrok Carlose Sáncheze na Harryho Kanea ohodnotil penaltou, kterou v 57. minutě nejlepší střelec turnaje proměnil a poslal Albion do vedení.

"Rozhodčí v situacích 50 na 50 pískal vždycky pro Anglii a to nás hrozně podkopalo. Neposuzoval zákroky podle stejných kritérií," prohlásil Falcao. "Je ostuda, že tohle se stalo v osmifinále mistrovství světa," dodal dvaatřicetiletý kanonýr, jenž má za sebou nepovedená angažmá v Manchesteru United a Chelsea.

Kolumbijský trenér Jose Pekerman i kouč anglických soupeřů Gareth Southgate utěšují Mateuse Uribeho, který v osmifinále MS nedal penaltu...
Kolumbijský trenér Jose Pekerman i kouč anglických soupeřů Gareth Southgate utěšují Mateuse Uribeho, který v osmifinále MS nedal penaltu...

Penalta spustila žlutou holomajznu

Penalta pro Anglii navíc do té doby relativně poklidné utkání naprosto proměnila. Carlos Sánchez už je takovým "smolařem" šampionátu. V prvním utkání na turnaji vyfasoval po třech minutách hry červenou kartu, proti Anglii se postaral o diskutabilní moment uvnitř kolumbijské šestnáctky, když přidržel, zpomalil a následně i stáhl Harryho Kanea na trávník.

Rozhodčí si celý verdikt ověřil u videa, ale k obrovské nelibosti Kolumbijců už rozhodnutí nezměnil. A tak se to stalo. Přesně v tento moment se rozjela na několik desítek minut smršť faulů, agresivity a diskuzí s rozhodčím.

Ráz utkání byl bez debat minimálně na několik dlouhých minut pryč a sudí tahal jeden žlutý kartonek za druhým. První zápis mezi hříšníky si vysloužil sám faulující, ještě před penaltou uviděl před očima nástroj na ukáznění také Jordan Henderson.

Následný další pád v šestnátce Kolumbie, tentokrát téměř kompletně přifilmovaný, už fotbalisté ve žlutých dresech špatně kousali. Debatujícího Falcaa poletující Harry Maguire rozezlil natolik, že spatřil od rozhodčího další žlutou kartu. A pak ještě i dost možná oplácející Carlos Bacca a Jesse Lingard po dalším z ostrých zákroků. Mimochodem Becca byla tou dobou na hřišti sotva tři minuty.

Až po čtvrt hodině hry se oba celky vrátily k fotbalu a ihned to byl daleko hezčí pohled. Ke zmiňvaným patnácti minutám se vyjádřil i Gary Lineker, který na svůj twitter napsal následující: „Nechápu, proč se rozhodčí staví do těchto sporů. Rozdejte jim žluté karty a zastavte ten nesmysl."

Na třiačtyřicetiletého Geigera se už na ruském šampionátu zlobili Maročané za verdikty v utkání skupiny B proti Portugalsku (0:1). Podle záložníka Nurdína Ambarata dokonce americký sudí měl požádat hvězdného Cristiana Ronalda nebo jiného portugalského fotbalistu o dres, což Geiger označil za nesmysl.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud


Články odjinud