10. července 2018 • 04:10

Hazard musel vysvětlovat dres soupeře: Francie pro mě byla jednička

Autor: krm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pět zápasů, pět vítězství. Dosavadní bilance Belgie na světovém šampionátu v Rusku je impozantní, v úterním semifinále proti Francii se ji svěřenci trenéra Roberta Martíneze pokusí prodloužit. Kdyby se však stejný zápas hrál před dvaceti lety, jedna z největších opor belgické ofenzivy by zřejmě přála úspěch aktuálnímu protivníkovi. „S bratry jsme v dětství vždycky víc fandili Francii než Belgii,“ přiznal křídelník Eden Hazard.



Hvězda londýnské Chelsea na probíhajícím MS zatím vstřelila dva góly, i díky ní Belgičané konečně naplnili svou roli černého koně velkého turnaje a mohou bojovat o medaile. Semifinálový souboj s Francií mnozí experti označují dokonce za předčasné finále celého šampionátu. Pro Hazarda přitom úterní duel bude mít ještě o něco pikantnější náboj.

Britský server DailyMail totiž zveřejnil fotografii, na níž malý Eden pózuje ve francouzském dresu. Hazardovy sympatie k zemi galského kohouta začaly po jejím triumfu na domácím mistrovství světa v roce 1998. V Belgii navíc vyrůstal ve francouzsky mluvícím regionu a jako čtrnáctiletý pak za fotbalem zamířil do mládeže Lille.

Eden Hazard (vpravo) přiznal, že v dětství společně se svými bratry fandili Belgii.
Eden Hazard (vpravo) přiznal, že v dětství společně se svými bratry fandili Belgii.

„V době kolem roku 1998 nebyly žádné belgické dresy, proto jsme nosili ten francouzský,“ vysvětlil sedmadvacetiletý Hazard, který na zmíněné fotografii obléká "desítku" legendárního Zidana. Společně s bratry mu ale imponoval celý silný tým „Les Bleus“. “Nechci nijak špinit reprezentaci tehdejší Belgie, hráli tam skutečně dobří fotbalisté, ale Francie pro mě tenkrát zkrátka byla jedničkou,“ přiznal Hazard.

A i v současném týmu trenéra Didiera Deschampse si našel borce, k jehož hře má velmi blízko, Kyliana Mbappého. „Patří mu můj velký respekt, je úžasné, co dokáže, obzvlášť v jeho věku. V moderním fotbale jsme něco takového nikdy neviděli. Jestli on říká, že sledoval videa se mnou, když byl mladší, tak teď já sleduju videa s ním,“ vysekl Hazard poklonu devatenáctiletému francouzskému talentu.

Smekám před Hazardem. Na MS se ale hraje spíš fotbal starých pánů, soudí Panenka
Video se připravuje ...

Belgie na šampionátu bez ztráty bodu ovládla základní skupinu s Anglií, Tuniskem a Panamou, v osmifinále otočila souboj s Japonskem (3:2) a ve čtvrtfinále přešla i přes nabitou Brazílii (2:1).

Také Francie se ale po pomalejším začátku rozjíždí, přestřelka s Argentinou v osmifinále (4:3) byla jedním z vrcholů celého turnaje. I proto úterní semifinále slibuje skvělou bitvu. A každopádně je jisté, že Hazard už tentokrát bude úspěch určitě přát pouze své zemi.

ANKETA: Postoupí do finále Francie, nebo Belgie? Redaktoři Sportu jsou rozpolcení
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 51. Umtiti

Hosté:

Sestavy

Domácí: Lloris (C) – Pavard, Varane, Umtiti, Lucas Hernández – P. Pogba, Kanté – Mbappé, Griezmann, Matuidi (86. Tolisso) – Giroud (85. N'Zonzi).

Hosté: Courtois – Alderweireld, Kompany, Vertonghen – Chadli (90+1. Batshuayi), M. Dembélé (60. D. Mertens), Witsel, Fellaini (80. Carrasco), De Bruyne – R. Lukaku, E. Hazard (C).

Náhradníci

Domácí: Aréola, Mandanda, Kimpembe, Mendy, Rami, Sidibé, N'Zonzi, Tolisso, Dembèlé, Fékir, Lemar, Thauvin

Hosté: Casteels, Mignolet, Boyata, Dendoncker, Vermaelen, Carrasco, Hazard, Tielemans, Batshuayi, Januzaj, Mertens

Karty

Domácí: Kanté, Mbappé

Hosté: E. Hazard, Alderweireld, Vertonghen

Rozhodčí

Cunha – Taran, Espinosa

Stadion

Krestovsky stadion (Petrohrad)

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud


Články odjinud