10. července 2018 • 22:36

Experti o obraně Francie: Týmový výkon, Pogba byl až na stoperu

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Prvním finalistou mistrovství světa je Francie! Stačila k tomu jediná branka, kterou tým Didiera Deschampse porazil Belgii, a to jak jinak, než ze standardní situace. Experti v redakci Sportu, trenéři Petr Havlíček a Luboš Kozel, vyzdvihli hlavně defenzivní disciplínu vítězného týmu. "Byli kompaktní, bránili snad ve všech hráčích," obdivoval vítězný tým kouč druholigové Vlašimi.



Francii neposunula dál jen gólová hlavička Samuela Umtitiho. Vyrovnané utkání rozhodla jednotným výkonem a zodpovědnou defenzivou. "Belgie měla sice po inkasování branky více ze hry, soupeře ji ale k vyloženým šancím nepustil," řekl v redakci Sportu Luboš Kozel, trenér české reprezentace U19. "A když už se k něčemu Belgičané dostali, byli jejich hráči dobře nabraní, tínění, jejich zakončení bylo ztížené," dodal kouč Vlašimi Petr Havlíček.

Bývalý trenér sparťanské mládeže ocenil poctivě odbráněné vedení. "Francie byla kompaktní, bránila vlastně ve všech hráčích, ti se v případě potřeby stahovali i do obranné šestky. Předvedli velice dobrý, týmový výkon," prohlásil o defenzivním počínání vítězů.

"Chvílemi to vypadalo, jako by řešili krizovou situaci, Pogba se stahoval až na stopera, Giroud bránil snad někde na levém beku… ale díky tomu, že bojovali jeden za druhého a zastupovali se, když vznikla díra, dnes vyhráli," ocenil.

FAKTA MS: Finále si zahraje Francie. Belgii vynulovala skvělá obrana
Video se připravuje ...

Luboši Kozlovi se ale sympaticky jevil i výkon poraženého týmu. "Belgie byla po většinu času aktivnější, bylo tam víc snahy o dominanci ve hře. Snažili se překonávat Francii postupným útokem, měli podle mě i víc šancí, ale efektivita byla nízká," prohlásil o výběru Roberta Martíneze.

Španělský kouč, který vede Belgii, provedl v průběhu zápasu několik taktických změn, které fanouškům i expertům nepřišly příliš logické. Jedním z nich bylo střídání Marouanea Fellainiho, kterého nahradil Dries Mertens. "Místo Fellainiho, který dobře dobíhá z druhé vlny a je při centrech nebezpečný, možná mohl dolů jeden ze stoperů, ti se dopřed moc nevytahovali," myslel si Kozel.

Martínez si své další tahy musí pečlivě promyslet do soboty. To "rudé ďábly" čeká souboj o třetí místo s méně šťastným výběrem ze středečnho zápasu Chorvatsko - Anglie. Francouzi zatím svou pečlivou obranu mohou ještě víc ladit na finálovou neděli.

Hugo Lloris likviduje jednu z belgických střel během semifinále MS
Hugo Lloris likviduje jednu z belgických střel během semifinále MS

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud


Články odjinud