16. července 2018 • 12:50

Chorvaty štval (ne)faul i penalta za ruku. Ta nás zabila, řekl Modrič

Autor: rou
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

V play off fotbalového mistrovství světa debaty o videorozhodčím trochu utichly, po finále se ale zase rozhořely naplno. Chorvaté si stěžují na penaltu po ruce Ivana Perišiče, ze které Francouzi šli do vedení 2:1. Kritice ale argentinský sudí Néstor Pitana čelí i kvůli situaci před prvním gólem Francouzů. „Francii nasměrovaly k výhře podivné góly,“ smutnil po finále chorvatský kapitán Luka Modrič.



Francouzi se ve finále ujali vedení v 18. minutě, kdy si Griezmannův centr srazil do vlastní branky Mario Mandžukič. Chorvaté se nicméně vztekali, že se vůbec neměl kopat přímák, který ke gólu vedl. „Faul, který odpískal před prvním gólem, podle našeho názoru vůbec nebyl faulem,“ měl jasno Modrič.

A zapravdu mu dává i bývalý anglický útočník Alan Shearer. „To je simulace. Brozovič se k němu přiblížil a Griezmann čekal, že ho zasáhne, ale netrefil ho,“ vykládal ve studiu BBC.

„Sotva se ho dotknul. Jsem fakt naštvaný. Tohle nikdy v životě neměl být přímák,“ zlobil se na sudího i další bývalý anglický reprezentant Trevor Brooking. Fanoušci také upozorňovali na fakt, že smolaře Mandžukiče zezadu rozhodil Paul Pogba, který stál v ofsajdu.

FAKTA MS: Francie ovládla mistrovství světa. Země oslavuje nové hrdiny
Video se připravuje ...

Chorvaté nicméně dokázali na smolný inkasovaný gól zareagovat a po deseti minutách díky parádní trefě Ivana Perišiče vyrovnali. Za pár minut ale bylo zase všechno jinak. Griezmannův roh šel na bližší tyč, kde zakončoval Blaise Matuidi, míč pak zasáhl ruku Ivana Perišiče.

Rozhodčí nejdříve nechal pokračovat ve hře, videoasistent Massimilano Irrati mu nicméně nahlásil, že by situaci měl ještě překontrolovat. A Pitana nakonec své rozhodnutí změnil a ukázal na penaltový puntík, ze kterého se pak Griezmann nemýlil.

„Byli jsme překvapení. Z úvodního inkasovaného gólu jsme se dostali, vyrovnali jsme a hráli jsme dobře. Hráli jsme v tu chvíli náš nejlepší fotbal a on jim dá penaltu. To vás zabije. Byl to zlomový bod celého finále, není snadné se po tom všem vracet do zápasu,“ ohlížel se za rozhodujícím momentem Luka Modrič.

Dokud bude mít český fotbal dnešní vedení, nikam se nehneme, říká Vízek
Video se připravuje ...

„Ostuda! Není možné, aby takovéhle směšné rozhodnutí rozhodlo finále. To si po takovém turnaji nikdo nezaslouží,“ měl ve vysílání BBC jasno i Alan Shearer, se kterým souhlasil i další expert Rio Ferdinand. „Nemůžete na sto procent říct, že to byla penalta a on to chtěl. Nesnažil se odehrát míč rukou úmyslně,“ zastal se bývalý obránce Perišiče.

Opačně se na celou situaci díval bývalý anglický záložník Chris Waddle. „Myslím, že to byla penalta. Já bych ji odpískal. Perišič zastavil míč mířící do branky rukou,“ hlásil pro rádio BBC 5.

Kritiku si videorozhodčí vysloužil ještě za situaci, kdy byl ve vápně stažen Mandžukič, tenhle incident se ovšem přezkoumání nedočkal…

„Myslím, že jsme měli smůlu. Každý z nás má stejný pocit, že jsme hráli dobře. Myslím, že jsme byli ve finále lepším týmem, ale někdy prostě lepší tým nevyhraje. Takové podivné góly nasměrovaly k výhře Francii,“ popsal pocity Chorvatů Modrič. A většina expertů mu dává za pravdu.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud


Články odjinud