18. března 2021 • 22:35

Další komplikace pro repre, v Estonsku se nesmí hrát! Pojede do Polska?

Autor: ršp
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Plekanec promluvil o Kladně: Když se pořád opakují stejné chyby, tak…
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
VŠECHNA VIDEA ZDE

Starosti národního týmu nekončí. Plánový úvodní zápas kvalifikace o mistrovství světa v Kataru se ve středu neuskuteční v Estonsku. Země výrazně zpřísnila koronavirová opatření a zakázala hromadné akce nad sto osob. Jednou ze zamýšlených variant je polský Lublin.



„Můžeme potvrdit, že jsme v podvečer obdrželi od UEFA a estonské asociace informaci o tom, že se kvůli zpřísněným opatřením utkání nemůže odehrát podle původního plánu v Tallinnu,“ uvedl pozdě večer tiskový mluvčí reprezentace Petr Šedivý.

„FAČR tak ihned začala řešit logistické otázky spojené s přesunem hráčů, realizačního týmu i veškerého potřebného materiálu na neutrální půdu, o které se jedná a bude specifikována definitivně v nejbližších hodinách,“ dodal Šedivý.

V Estonsku je podle současných pravidel možné pořádat venkovní sportovní akce v maximálním počtu 100 lidí. Podle požadavků Unie evropských fotbalových asociací (UEFA) ale musí být na stadionu minimálně 150 osob. Estonská asociace neuspěla u tamní zdravotní rady a vlády s žádostí o výjimku. Změna dějiště vyjde estonskou asociaci na téměř 300 tisíc eur (zhruba 7,8 milionu korun).

Svěřence trenéra Jaroslava Šilhavého čekají v březnu ještě další dva kvalifikační duely. Tři dny po utkání s Estonskem vyzvou v pražském Edenu aktuálního lídra žebříčku FIFA Belgii a v úterý 30. března se představí ve Walesu.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud