28. března 2021 • 13:00

Vzteklý Ronaldo! Sudí mu neuznali jasný gól, zahodil kapitánskou pásku

Autor: ČTK, adl
Vstoupit do diskuse
5
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Portugalský útočník Cristiano Ronaldo po neuznaném gólu na 3:2 v nastavení sobotního kvalifikačního zápasu v Srbsku vzteky zahodil kapitánskou pásku. Jeho spoluhráč Diogo Jota ale prohlásil, že o výhru se fotbaloví mistři Evropy připravili sami a nemohla za to chyba rozhodčího, který neviděl, že míč přešel brankovou čáru.



Právě Jota v první půli zajistil dvěma góly Portugalsku vedení, ale domácí po přestávce vyrovnali. V nastavení mohl o vítězství rozhodnout Ronaldo, dokonce už běžel slavit, ale rozhodčí Danny Makkelie gól neuznal.

Televizní záběry, které však sudí neměl k dispozici, protože na zápase nebyl videorozhodčí, přitom ukázaly, že Stefan Mitrovič už vykopával míč za brankovou čárou. Srbský obránce navíc poté zblokoval i dorážku Bernarda Silvy.

Ronaldo dostal za protesty žlutou kartu a po utkání vzteky hodil na zem kapitánskou pásku. „Být kapitánem reprezentace je pro mě čest a jedna z věcí, na kterou jsem nejvíc pyšný,“ řekl Ronaldo.

„Vždycky budu za Portugalsko bojovat, to se nikdy nezmění, ale někdy je opravdu těžké se s některými okamžiky vyrovnat. Zejména když máte pocit, že tím ubližují celému národu,“ dodala hvězda Juventusu Turín.

Jota naopak zdůraznil, že Portugalci v první řadě neměli promarnit dvoubrankové vedení. „Něco takového se na téhle úrovni nemůže stát. Vypnuli jsme a po patnácti minutách druhé půle bylo vyrovnáno,“ řekl.

„Vypadalo to, že po povedeném prvním poločase je hotovo, ale Srbsko změnilo rozestavení, dalo rychlý gól a dokonale toho využilo. Nedokázali jsme zápas definitivně rozhodnout a to se už nesmí opakovat,“ prohlásil.

Cristiano Ronaldo neuspěl s reklamací gólu ani u asistenta rozhodčího
Cristiano Ronaldo neuspěl s reklamací gólu ani u asistenta rozhodčího

Góly

Domácí: 46. A. Mitrović, 60. Kostić

Hosté: 12. Diogo Jota, 37. Diogo Jota

Sestavy

Domácí: Dmitrović – Milenković, S. Mitrović, Pavlović – Lazović (46. Nemanja Maksimović), S. Milinković-Savić, Gudelj, Kostić (71. Ristić) – Vlahović (46. Radonjić) – Tadić (82. Djuričić), A. Mitrović (88. Jović).

Hosté: A. Lopes – Cancelo (73. N. Mendes), Rúben Dias, J. Fonte, Soares – B. Fernandes, S. Oliveira (73. Sanches), Danilo Pereira – Diogo Jota (86. Félix), Ronaldo, B. Silva.

Náhradníci

Domácí: Djuričić, Grujić, Jović, Krstičić, Maksimović, Nikolić, Radonjić, Petković, Rajković, Ristić, Živković, Spajić

Hosté: Félix, Duarte, Neto, Mendes, Neto, Neves, Palhinha, Silva, Sanches, Silva, Silva

Karty

Domácí: Nemanja Maksimović, Milenković (č)

Hosté: J. Fonte, Ronaldo

Rozhodčí

Makkelie – Steegstra, Diks

Stadion

Skupina A

Z V R P Skóre B
1. Srbsko 8 6 2 0 18:9 20
2. Portugalsko 8 5 2 1 17:6 17
3. Irsko 8 2 3 3 11:8 9
4. Lucembursko 8 3 0 5 8:18 9
5. Ázerbajdžán 8 0 1 7 5:18 1

Vstoupit do diskuse
5

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud