29. března 2021 • 18:54

Kúdela je s reprezentací ve Walesu. Malínský k zápasu neodletěl

Autor: ČTK, vmn
Vstoupit do diskuse
13
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Letí? Neletí? Letí! Během několika málo dnů se změnila situace okolo účasti Ondřeje Kúdely při zápase ve Walesu a "sešívaný" stoper nakonec na Ostrovy po tlaku reprezentační kabiny přeci jen odcestoval. Národní tým ale nebude sdělovat žádné informace k případným bezpečnostním opatřením. 



Slavia už ve čtvrtek prostřednictvím najaté advokátní kanceláře informovala novináře o tom, že svého obránce po dohodě s vedením reprezentace na zápas ve Walesu nepustí. Pražané uvedli, že se obávají o hráčovu bezpečnost na ostrovech.

Kúdelu předminulý čtvrtek v závěru utkání v Glasgow obvinil záložník Rangers Glen Kamara z rasistické urážky, český hráč ale nařčení důrazně odmítl stejně jako vršovický klub. Domácí středopolař po zápase Kúdelu napadl v tunelu do kabin, podle Slavie je incident zanesen ve zprávě delegáta UEFA.

Zkušený zadák chtěl do Walesu odcestovat. „Postupovali jsme ve shodě s přáním hráče. Vedení Fotbalové asociace ČR proto vstoupilo do jednání s vedením Slavie a z něho vyplynula Kúdelova přítomnost tady ve Walesu. Tým je moc rád, že tu s námi Ondra je. Je připravený k zápasu,“ řekl na on-line tiskové konferenci Šedivý. Nechtěl specifikovat, zda Kúdelovu přítomnost v Cardiffu provázejí zvýšená bezpečnostní opatření.

„Jednoznačně jsme chtěli, aby Ondra jel. Pak už to bylo na vedení reprezentace, FAČR, (předseda FAČR) pan Malík s (šéfem Slavie) panem Tvrdíkem . Chtěl bych poděkovat, že se domluvili. Jsme moc rádi, že to takhle dopadlo, že tu je Ondra s námi,“ uvedl trenér Jaroslav Šilhavý.

„Je momentálně nedílnou součástí naší základní sestavy. Co se kolem toho děje, je nepříjemné pro všechny, hlavně pro Ondru. Ale už v utkání s Belgií ukázal, že ho to nezasáhlo,“ dodal Šilhavý.

„My jsme samozřejmě všichni rádi, že tu Ondra s námi může být. Je to pro nás důležitý hráč. Stejně jako na hřišti tak i v kabině působí, že je to klidný hráč, který nám v týmu vždy pomáhá. Je komunikativní, je s ním sranda v kabině,“ uvedl záložník Vladimír Darida .

Do Cardiffu naopak neodcestoval záložník Malínský, který do předchozích zápasů proti Estonsku a Belgii nezasáhl. „Tomáš se od týmu odpojil. Na tomto postupu se dohodl s vedením reprezentace s tím, že by se nedostal do nominace na zítřejší zápas. Dostal nabídku, aby odcestoval s týmem, ale po dohodě zůstal v Česku,“ uvedl Šedivý.

Do Walesu už přicestovala čtveřice z bundesligy brankář Jiří Pavlenka, obránce Pavel Kadeřábek, útočník Patrik Schick a Darida, která kvůli cestovním koronavirovým opatřením chyběla proti Belgii. Kvarteto z německých klubů během tohoto srazu vůbec nebylo v Česku a podobně jako do Cardiffu dorazilo i na úvodní utkání proti Estonsku na neutrální půdě v polském Lublinu.

Všichni hráči i členové realizačního týmu měli negativní výsledek povinného předzápasového testu na koronavirus před úterním duelem. Reprezentaci tak poprvé od vypuknutí pandemie během celého srazu nezasáhl ani jeden případ covidu-19.

Ondřej Kúdela je s týmem ve Walesu
Ondřej Kúdela je s týmem ve Walesu

Vstoupit do diskuse
13

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud