Jan Podroužek
14. listopadu 2021 • 13:20

Sýkorova horská dráha: návrat do Plzně i repre. Další volba na křídlo?

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Chci koupit Hradec. Dluhy jsou nesmysl, říká Ulich
Vecheta proti Spartě dvakrát na hraně, ČK pro Tanka správně. Liberec měl mít penaltu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Možná ani sklouznutí na horské dráze není dost bláznivé, aby se vyrovnalo kariéře Jana Sýkory. Odložený kdysi ve Spartě, potom i ve Slavii a nakonec i v Lechu Poznaň. Přesto se teď objevil v reprezentaci – na základě příhodných okolností a slušných výkonů na hostování ve Viktorii Plzeň, ve svém doslova osudovém klubu. Třeba se mu podaří se v kádru národního týmu trvale usadit. V zamčené části článku najdete i všechny aktuální varianty na reprezentační křídla.



Nejde o tak zjevnou věc, ale jen zkuste vyjmenovat varianty křídelních hráčů pro výběr Jaroslava Šilhavého. Seznam by tak široký nejspíš nebyl. Stálice nalevo je Jakub Jankto, toho času ovšem zraněný, a jeho návrat odhadují ve španělském Getafe až někdy během prosince. Snad.

Napravo Lukáš Masopust, ten se z nejhoršího během podzimu vylízal a už je zase skoro v ideální kondici.

Kdo dál? Adam Hložek a Matěj Vydra aspirují spíš na podhrotovou, nebo v případě potřeby i hrotovou pozici. Určitě Jakub Pešek, jemuž angažmá ve Spartě sedlo tak, že se rychle asimiloval i v národním týmu.

Nicméně situace na téhle pozici je tak otevřená, že nabízí docela široké možnosti při jejím řešení. A tuhle šanci zdá se chytá Jan Sýkora. Muž, který v létě 2015 skvěle posloužil při návratu Martina Frýdka z Liberce do Sparty. Letenští poslali za svého odchovance pod Ještěd peníze a taky právě Sýkoru, výměna hotová.

Jenže za rok a půl ve Slovanu se záložník tak rozjel, že na něj ukázal trenér Slavie Jaroslav Šilhavý a na poslední chvíli ho nacpal do letadla, které mířilo na zimní soustředění.

Za dva roky ale začal Sýkora paběrkovat. Nejdřív hostování zpátky v Liberci, potom v Jablonci… A definitivní odchod. Lech Poznaň zaplatil Slavii za přece

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga * Program MS v hokeji

Články odjinud


Články odjinud