20. září 2022 • 20:30

Lewandowski podpoří Ukrajinu na MS: Nemůžu předstírat, že se nic neděje

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
7
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bývalý kanonýr a trenér ukrajinské reprezentace Andrij Ševčenko předal kapitánovi polského národního týmu Robertu Lewandowskému symbolicky kapitánskou pásku v ukrajinských barvách. Úřadující dvojnásobný nejlepší fotbalista světa slíbil, že si ji na znamení podpory Ukrajině v konfliktu s Ruskem vezme na podzimní mistrovství světa do Kataru.



Vynikající fotbalisté se sešli na Národním stadionu ve Varšavě. „Tahle páska pro mě symbolizuje mnoho emocí v souvislosti s mou vlastí - ty krásné i ty z posledních měsíců. Chtěl bych poděkovat tobě i celému polskému národu za podporu mých krajanů,“ řekl bývalý útočník Dynama Kyjev, AC Milán a Chelsea při setkání s Lewandowským.

Bývalý hráč Bayernu a současná opora Barcelony patřil od počátku únorové invaze Ruska na Ukrajinu k hlasitým zastáncům vyřazení Ruska z mezinárodních soutěží. „Nemůžeme předstírat, že se nic neděje,“ řekl Lewandowski krátce předtím, než světová federace FIFA skutečně zakázala Rusku účast v play off o postup na mistrovství světa, v jehož semifinále se mělo Rusko střetnout právě s Polskem.

„Považuju se za člověka, jenž silně podporuje Ukrajinu a pokouší se jí pomáhat. Bude pro mě čest vzít si tuhle pásku v barvách Ukrajiny na mistrovství světa,“ řekl dnes Lewandowski.

Zatímco Polsko na MS z play off postoupilo, Ukrajina prohrála s Walesem. V Kataru se Lewandowski a spol. utkají ve skupině C s Argentinou, Mexikem a Saúdskou Arábií.

Ukrajina a Polsko mají coby sousední země ve fotbale velmi blízké vztahy. V roce 2012 spolu pořádaly mistrovství Evropy a po ruské invazi hrají ukrajinské kluby v pohárech i národní tým svá domácí utkání právě v Polsku.

Vstoupit do diskuse
7

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud