Martin Vait
17. listopadu 2022 • 15:05

Mundial: Lidé budou tolerantní. Země vše podřídí MS, říká Čech z Kataru

Autor: Martin Vait
Vstoupit do diskuse
2
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jedná se o jeden z nejkontroverznějších obřích sportovních svátků za poslední roky. Katar své mistrovství získal na úkor USA díky korupci. Pouštní země vystavěla osm stadionů takřka na jednom místě. Navíc musela přesunout termín z nehostinného léta do zimy, čímž rozbourala termínovou listinu celého světového fotbalu. Kromě toho se Katar ocitá pod palbou kritiky kvůli smrtím imigrantských dělníků, nedemokratickému režimu a zacházení s LGBT komunitou.



Jak to každopádně vypadá v samotné zemi, jak Katar vnímá kandidaturu a jak se za poslední roky změnil? Co se dá v Dauhá a jeho okolí dělat, jak bude Katar fungovat během světového šampionátu a jaký bude jeho přístup k fanouškům z celého světa? Zvládne infrastruktura obrovský nápor a nebude reprezentace na šampionátu jen do počtu?

O tom všem a celé řadě dalších témat v novém díle Mundialu mluví respektovaný interní auditor Qatar Airways Lukáš Pečeňa, který v zemi již pět let žije a pracuje. Zároveň jde o muže s výraznou fotbalovou minulostí, má odkopáno i několik zápasů ve druhé české lize za Vltavín. Moderuje Martin Vait.

Mundial: Katařané budou tolerantní. Země vše podřídí šampionátu, říká Čech v Kataru
Video patří k placenému obsahu iSportu
Odemknout video

Všechny díly Mundialu najdete na iSport.cz/podcasty. Mundial je pořad a podcast o zahraničním fotbal v celém jeho lesku, kráse, špíně i obskurnosti. Diskuze s redaktory a spolupracovníky Sportu a rozhovory s osobnostmi českého i světového fotbalu o aktuálním dění i dlouhodobějších trendech zahraničního fotbalu.

Vstoupit do diskuse
2

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud