27. prosince 2022 • 17:15

MS ve fotbale ONLINE: Jako Neuer! Druhý Němec se zranil na dovolené

Autor: Michal Kvasnica, Jiří Fejgl, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
32
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kontroverzní MS ve fotbale 2022 v Kataru vyvrcholilo strhujícím finále, po kterém slaví titul Argentina a její kapitán Lionel Messi. Sledujte ohlasy po turnaji v naší průběžné ONLINE reportáži na iSport.cz.



ONLINE PŘENOS - MS ve fotbale 2022
Všechny zprávy Důležité Foto Video Sociální sítě
Anglie Anglie Argentina Argentina Brazílie Brazílie Francie Francie Jiří Fejgl, redaktor Sportu v Kataru Jiří Fejgl, redaktor Sportu v Kataru Michal Kvasnica, redaktor Sportu v Kataru Michal Kvasnica, redaktor Sportu v Kataru Německo Německo Nizozemsko Nizozemsko Portugalsko Portugalsko Španělsko Španělsko
Obnovit
Zprávy ze dne 19. 12. 2022
10:16
19. 12. 2022
Argentina

Do ulic Buenos Aires se po tříhodinovém finále, které po nerozhodném výsledku 3:3 Argentina vyhrála na pokutové kopy, vyhrnuly statisíce lidí. Po tvářích se jim řinuly slzy radosti, které byly začátkem bujarých oslav, Podívejte se na fanatické oslavy tisíců Argentinců v hlavním městě Buenos Aires.

VIDEO
Video se připravuje ...
Zprávy ze dne 19. 12. 2022
9:44
19. 12. 2022
Portugalsko

Zahraniční média si všímají, že se k finále stále nevyjádřil Cristiano Ronaldo. Messiho velký rival, který je na sociálních sítích nejsledovanější osobou na světě, zůstává po čtvrtfinálovém vyřazení svého Portugalska nezvykle potichu. Na Instagramu (518 milionů sledujících) naposledy v sobotu ukázal, jak se udržuje v tělocvičně v kondici. Na Twitteru (106 milionů sledujících) poslední vzkaz poslal ještě před překvapivou porážkou s Marokem, na Facebooku (156 milionů sledujících) napsal příspěvek minulou neděli a od té doby... nic.

Zprávy ze dne 19. 12. 2022
8:12
19. 12. 2022
Argentina

Úspěch fotbalistů Argentiny na mistrovství světa v Kataru a obzvláště triumf Lionela Messiho nezůstal bez povšimnutí Barcelony. Španělský klub na počest své někdejší velké hvězdy zveřejnil video s nejlepšími momenty, ale i začátky novopečeného mistra světa v týmu.

Zprávy ze dne 19. 12. 2022
7:18
19. 12. 2022
 

V Kataru zadrželi několik členů ruské punkové skupiny Pussy Riot, kteří chtěli vtrhnout na hřiště během finále fotbalového mistrovství světa, aby protestovali mimo jiné proti válce na Ukrajině a proti utlačování žen v Íránu. S odvoláním na informaci německé nevládní organizace Cinema for Peace o tom dnes informovala agentura Reuters.

Zprávy ze dne 19. 12. 2022
7:00
19. 12. 2022
Jiří Fejgl, redaktor Sportu v Kataru
Zprávy ze dne 18. 12. 2022
23:44
18. 12. 2022
Argentina

K triumfu Argentiny a dramatickému finále se vyjádřil i legendární Pelé. „Fotbal dnes jako vždy pokračoval ve vyprávění svého fascinujícího příběhu. Messi poprvé vyhrál mistrovství světa, jak si jeho úžasná kariéra zasloužila,“ uvedl na Instagramu Pelé, který se od loňského září léčí s rakovinou tlustého střeva a v nemocnici aktuálně zůstává kvůli problémům s dýchacími cestami. „Můj drahý přítel Mbappé vstřelil ve finále čtyři góly. Byl to dar sledovat tuhle úžasnou podívanou na budoucnost našeho sportu,“ poznamenal Pelé. „Gratuluji Argentino. Diego se teď určitě usmívá,“ zavzpomínal Pelé také na jednu z největších legend fotbalové historie.

Zprávy ze dne 18. 12. 2022
23:14
18. 12. 2022
Argentina

Na tiskové konferenci přišla řeč i na zesnulou legendu Diega Maradonu, který před nedělním triumfem naposledy získal pro Argentinu předchozí titul v roce 1986. „Kdyby tady byl, užil by si to. Byl by prvním člověkem na hřišti, který by slavil. Přál bych si, aby tu byl s námi a mohl si tuhle chvíli užít,“ řekl trenér Scaloni.

Zprávy ze dne 18. 12. 2022
23:10
18. 12. 2022
Francie

Trenér Francouzů Didier Deschamps přiznal, že bude o své pozici jednat s vedením Francouzské fotbalové asociace. Nejde ani tak o reakci na prohrané finále, které se těžko dá brát za neúspěch. „Na začátku roku mám schůzku s prezidentem FA. Budu s ním diskutovat. Řekl bych to samé, i kdybychom vyhráli, chce to čas,“ řekl poté, co s Les Bleus neobhájil titul na MS.

Zprávy ze dne 18. 12. 2022
22:36
18. 12. 2022
Francie

Zklamané Francouze vyrazil po finálové prohře podpořit i prezident Emmanuel Macron.

Zprávy ze dne 18. 12. 2022
21:50
18. 12. 2022
Francie

Ohlasy francouzského tisku po prohraném finále:

  • „Argentina se stala mistrem světa po fantastickém finále s Francií. Lionel Messi dovedl Argentinu až na vrchol,“ napsal sportovní deník L'Équipe, který v jednom z titulků na svém webu použil i slovní hříčku ve smyslu, že „za všechno může Messi“ (Messi pour tout, namísto fráze „Merci pour tout“, čili díky za všechno). Francouzskou náladu deník vystihl snímkem truchlícího Mbappého, s osmi góly nejlepšího střelce turnaji. „Lionel Messi vstoupil mezi legendy mistrovství světa, ale byl to celý tým, který dokázal vrátit modrobílé na vrchol k třetímu titulu (po letech 1978 a 1986), šestatřicet let po Maradonově partě,“ dodal L'Équipe.
  • „Francouzi úspěšně dvakrát vyrovnali skóre díky třem gólům Kyliana Mbappého. Marně,“ konstatoval deník Libération. Zápas se podle něj vymykal všemu, co se dosud dalo na mistrovství vidět, a Argentinci jej málem vyhráli nadvakrát, než napotřetí uspěli až na penalty. „Fotbal sice nikomu nic nedluží, ale tuto neděli titul světového šampiona získal Lionel Messi, muž sice malé postavy (169 cm), který ale z neuvěřitelného finále vyšel jako obr,“ ocenil Libération. „Upřímnost velí říci, že Argentina si svůj třetí titul zasloužila,“ dodal.
  • „Messi a modrobílí jsou mistry, i přes hrdinství Francouzů a hattrick Mbappého,“ uvedla stanice BFMTV na svém webu. Finále přirovnala k filmovému trháku, který by si přáli vidět všichni, anebo skoro všichni - a v hlavní roli s Messim. Ten konečně získal nejcennější trofej, fotbalový grál a ve svých pětatřiceti letech se může definitivně ucházet o místo v srdcích Argentinců po boku jiného idolu, Diega Maradony. Příběh by to byl krásný i pro Francii, nebýt ovšem toho, že Argentinec triumfoval nad francouzskou reprezentací po krutém penaltovém rozstřelu. Argentinská radost se tak mísí s francouzským smutkem.
  • „Argentina v legendárním finále sesadila z trůnu Francii hrdinného Mbappého,“ píše v titulku Le Figaro. Bláznivý zápas s výjimečnými hráči Messim a Mbappém podle deníku předvedl, jak je fotbal krásný. Argentina v čele s gigantem Messim si svůj třetí titul zasloužila. „Nakonec to byl opravdu legendární zápas, jaký si budeme pamatovat celý život,“ zdůraznil. „I když si fotbaloví bohové nakonec za vítěze vybrali Argentinu,“ dodal.
  • „Francouzská reprezentace prohrála ve finále mistrovství světa na penalty s Argentinou, která byla potřetí ve svých dějinách korunována titulem šampiona. Francouzi nezopakovali úspěch z roku 2018 a nechali si nový titul uniknout. Lionel Messi v 35 letech po sedmi Zlatých míčích vyhrál i své první mistrovství světa,“ napsal Le Monde.
Zprávy ze dne 18. 12. 2022
21:21
18. 12. 2022
Argentina

Nečekaný obrat. Lionel Messi řekl, že po vítězství ve finále fotbalového mistrovství světa chce Argentinu nadále reprezentovat.. Více čtěte ZDE>>>.

 

Lionel Messi si vychutnává titul na mistrovství světa s rodinou Radost argeintinských fotbalistů včetně Lionela Messiho Radost argeintinských fotbalistů včetně Lionela Messiho
Zprávy ze dne 18. 12. 2022
21:04
18. 12. 2022
Argentina

Ohlasy světového tisku na finálové vítězství Argentiny:

  • „Spravedlivý Bůh dal Messimu trofej, kterou si zaslouží,“ zhodnotil závěr katarského šampionátu argentinský deník Clarín. „Není pochyb, je nejlepší na světě,“ dodal deník s odkazem na kapitána argentinské reprezentace a finále označil za nejbláznivější a zároveň nejúžasnější finále v historii.
  • „Sláva bohu! Sláva Messimu! Messi se dnes stal nejlepším hráčem historie, promiň, Diego,“ napsal argentinský sportovní deník Olé s omluvou legendárnímu Diegu Maradonovi. I podle něj si Messi triumf více než zasloužil.
  • Rovněž server brazilského deníku Folha de Sao Palo označil za vítěze šampionátu argentinského kapitána. „Messi zářil a Argentina je potřetí mistrem, po dramatickém zápase,“ napsal portugalský deník Bola.
  • „Nejnapínavější finále v historii dosadilo na trůn Messiho,“ napsal španělský deník El País, který Messiho označil za skvělého a jedinečného fotbalistu. „Protože je jedinečný, kdo takto září v 35 letech“.
  • „Messi je šampionem, Bůh konečně napravil chybu,“ napsal argentinský server Infobae, podle něhož je Messi nejlepším hráčem světa už 15 let.
  • Argentinský deník La Nación rovněž označil dnešní finále za nejlepší v historii. „Messiho tým získal místo ve fotbalovém nebi,“ napsal list.
Zprávy ze dne 18. 12. 2022
20:58
18. 12. 2022
 

Podívejte se na SESTŘIH finálového zápasu, který uchvátil fotbalový svět.

 

VIDEO
Video se připravuje ...
Zprávy ze dne 18. 12. 2022
20:56
18. 12. 2022
Francie

Zklamání ve Francii: Francouzští fanoušci v barech a restauracích po celé zemi nepřítomně zírali na televizní obrazovky poté, co Argentina v penaltovém rozstřelu porazila Francii ve finále MS. V přeplněném sportovním baru Belushi v Paříži někteří nevěřícně kroutili hlavami, píše agentura Reuters. Po celé Francii dnes bylo rozmístěno více než 14 000 policistů, aby se jakékoliv oslavy nevymkly kontrole. Ve městech Lyon a Bordeaux podle místních úřadů a medií došlo k potyčkám policistů s malými skupinkami mladých lidí.

Zprávy ze dne 18. 12. 2022
20:32
18. 12. 2022
Argentina

Oslavy v Argentině: Po vítězství Argentiny nad Francií v penaltovém rozstřelu ve finále MS propukly v ulicích argentinských měst oslavy. Všechny kouty země zaplavily národní barvy modrá a bílá, uvedl deník La Nación. Lidé mávali modrobílými národními vlajkami, stejné barvy měla i jejich trička. Lidé spontánně zpívali oslavné písně. V hlavním městě Buenos Aires, stejně jako při předchozích vítězstvích národního týmu, za zvuků klaksonů a vuvuzel popojížděly karavany automobilů směrem k Obelisku, symbolu metropole na tamním náměstí Republiky. Podle BBC se davy shromáždily i před domem už zesnulé argentinské fotbalové hvězdy Diega Maradony, který jako kapitán přivedl Argentinu k titulu mistrů světa v roce 1986.

Mistrovské oslavy argentinského titulu v Buenos Aires Mistrovské oslavy argentinského titulu v Buenos Aires Mistrovské oslavy argentinského titulu v Buenos Aires Neuvěřitelné davové scény v Buenos Aires po finále MS Neuvěřitelné davové scény v Buenos Aires po finále MS
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Vstoupit do diskuse
32

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud