23. listopadu 2022 • 13:00

SESTŘIH: Maroko - Chorvatsko 0:0. Taktická bitva a další zápas bez branek

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
2
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Chorvatska vstoupili do mistrovství světa v Kataru remízou 0:0 proti Maroku. Taktické utkání sice pár šancí přineslo, v těch největších se na straně Afričanů nedokázal prosadit Noussair Mazraoui, na druhé straně pak brankář Búnú vychytal Nikolu Vlašiče. Ve druhém zápase skupiny F se večer představí Belgie proti Kanadě. Potřetí z devíti úvodních duelů šampionátu tak nepadl gól.



Tým z Balkánu od nepovedeného vystoupení na loňském evropském šampionátu prohrál jen jeden ze šestnácti zápasů a vybojoval si postup do finále Ligy národů. Úlohu velkého favorita dnes ale nesplnil. V neděli bude mít šanci na reparát proti Kanadě, Maročané budou hrát s Belgií.

Na trávník druhého největšího stadionu v Kataru vyběhlo v chorvatském dresu šest hráčů ze stříbrného týmu z minulého šampionátu v čele s kapitánem Modričem. Sedmatřicetiletý držitel Zlatého míče z roku 2018 od začátku hledal přihrávkami cestu do šestnáctky, ale spoluhráči na hrotu mu moc nerozuměli.

Perišič, který dal při dvou předchozích startech na mistrovství světa celkem pět branek, v 17. minutě vypálil z dálky, ale mířil nad břevno. To byla jediná střela na obou stranách za prvních 45 minut, v nichž dominovaly obrany. Až v nastavení prvního poločasu se po Sosově prostrčení Vlašič ocitl až před marockým brankářem, Bunú však svůj tým podržel.

I Maročané se podobně jako všechny týmy z arabského světa mohli těšit z velké podpory publika a hned po přestávce diváky málem rozjásala hlavička Mazrávího, ale brankář Livakovič byl proti. Vytáhl se i při střele Hakimího z dálky. Na druhé straně se Modrič pokusil zakroutit rohový kop přímo do branky.

Chorvati měli s přibývajícím časem stále víc navrch v držení míče, ale jejich zdlouhavé rozehrávání k úspěchu nevedlo. Soupeře nedokázali ničím překvapit a ani šestiminutové nastavení změnu skóre nepřineslo.

Maroko na mistrovství světa naposledy vyhrálo v roce 1998 nad Skotskem, ale před čtyřmi lety přišlo o vítězství nad Španělskem až v poslední minutě. Teď podobně jako v úterý další tým ze severu Afriky Tunisko vybojovalo proti zástupci Evropy překvapivě bod.

Sestavy

Domácí: Búnú – Hakimí, Akird, Saïss (C), Mazráwí (60. al-Idrísí) – Amrábat – Únáhí (82. Sábírí), Amalláh – Zíjáš, Nasírí (81. Hamdalláh), Búfál (65. Ezázúlí).

Hosté: Livaković – Lovren, B. Sosa, Gvardiol, Juranović – Brozović – Modrić (C), Kovačić (79. Majer) – Vlašić (46. Pašalić), Kramarić (71. Livaja), Perišić (90. Oršić).

Náhradníci

Domácí: Munír, Tadnautí, Hamdalláh, Zarúrí, Sábírí, Šáír, Abúchlál, Ezázúlí, al-Jámiq, Darí, Šeddíra, El Chanús, Bánún, al-Idrísí, Džabrán

Hosté: Grbić, Ivušić, Stanišić, Barišić, Erlić, Majer, Livaja, Pašalić, Petković, Budimir, Oršić, Vida, Šutalo, Sučić, Jakić

Karty

Domácí: Amrábat

Rozhodčí

Rapallini – Belatti, Bonfá (všichni ARG)

Stadion

Al Bayt Stadium, Al Khor

Skupina F

Z V R P Skóre B
1. Maroko 3 2 1 0 4:1 7
2. Chorvatsko 3 1 2 0 4:1 5
3. Belgie 3 1 1 1 1:2 4
4. Kanada 3 0 0 3 2:7 0

Vstoupit do diskuse
2

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud