Jakub Dvořák
24. listopadu 2022 • 13:10

Romário napsal Neymarovi: Jsi f*cking great! Tvoje chvíle přichází, víš to?

Autor: Jakub Dvořák, inf
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nejsou to super angažmá. Ani vyhrané ligové tituly či počet noblesních tref v nablýskané společnosti Champions League. Jestli se v Brazílii u fotbalistů něco hodnotí, jsou to úspěchy v národních barvách. Pelé, Ronaldo či Romário by mohli o zlatých večerech vyprávět celé týdny. Ale co Neymar? Dočká se i on?



Pokud chce třicetiletá superstar skutečně patřit mezi nesmrtelné ikony, musí dotáhnout Brazílii zpátky na vrchol. Dlouhých dvacet let země, která nechyběla ani na jednom světovém turnaji, strádá.

Neymar to ví. Celý národ bude sledovat, zda domů přiveze tzv. „hextu“, jak se v Brazílii označuje šesté vítězství na MS.

Na bedra třicetileté hvězdy se snesl nápor, který by strhnul i tlakoměr. I proto mu kouč Tite raději už nevnucoval kapitánskou pásku a raději ukázal na Thiaga Silvu.

Na pomoc Neymarovi těsně před startem šampionátu přispěchal legendární střelec Romário, světový šampion z roku 1994. Skrze internetovou platformu The Player’s Tribune napsal Neymarovi otevřený dopis. Píše v něm třeba následující řádky:

„Tvoje chvíle přichází, víš to? Okamžik, kdy se z kluka stane muž. Vím, že jsi za ta léta slyšel spoustu špíny a blbostí o tom, jak nejsi dostatečně dobrý. Znám to, a abys věděl, nehodlám v tom teď pokračovat… Neymare, pamatuj, že nejdůležitější je, že lidem přinášíš radost, jakmile se na hřišti zmocníš balonu. Pamatuj, že jsi f*cking great, brácho! Až tě za pár dní uvidím vstupovat na trávník, vím, že moje srdce se naprosto uklidní. Reprezentuješ hodnoty, které my Brazilci milujeme ze všeho nejvíc. Vím, že se obětuješ a pomůžeš týmu, v okamžiku, kdy mu bude nejhůř. A také vím, že nikdo jiný než ty si nezaslouží přivézt šestou trofej zpátky domů.“

Co na to Neymar? Sebevědomí mu nechybí. Jen pár dní před výkopem se Srby vložil na Instagram fotografii, kde si pomocí smajlíku přidělal šestou zlatou hvězdu na kraťasy, kde pět hvězd symbolizovalo pět světových vítězství Brazilců na mundialech.

Troufalé, že? Vždyť rodák z Mogi das Cruzes na svoji hvězdu stále čeká. Na domácím šampionátu v roce 2014 odstoupil kvůli zranění a Brazílie těžce krvácela s Němci. O čtyři roky později v Rusku parta Marcelo, Coutinho a spol. vyfičela už ve čtvrtfinále s Belgičany. Nejzářivější kanárek za celých 90 minut nevydal ani tón.

Nyní přichází závěrečná. Poslední šance na (mistrovskou) sambu. A na řadě je pánská volenka. Co ty na to, Neymare? Jsi skutečně jeden z největších?

Brazílie Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud