28. listopadu 2022 • 09:23

Zápas rozjel nepokoje! V Bruselu hořela auta, policie nasadila slzný plyn

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
1
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

V několika belgických a nizozemských městech vypukly nepokoje po výhře Maroka nad Belgií na mistrovství světa ve fotbale. V Bruselu policie nasadila na rozehnání davu vodní děla a slzný plyn. V metropoli zadržela zhruba desítku lidí a dalších osm ve městě Antverpy na severu země. V nizozemském přístavu Rotterdam byli zraněni dva policisté. Informovala o tom agentura AP.



V Bruselu desítky výtržníků převracely a zapalovaly auta a elektrické skútry, lidé také házeli na auta cihly. Policie zasáhla poté, co jeden člověk utrpěl zranění v obličeji, uvedla její mluvčí. Bruselský starosta Philippe Close vyzval, aby se lidé drželi stranou centra a zdůraznil, že úřady dělají vše pro to, aby v ulicích udržely pořádek. Na příkaz policie byl přerušen provoz metra a tramvají.

K výtržnostem došlo také ve městech Antverpy a Lutych. "Je smutné pozorovat, jak několik jedinců zneužívá situace k tomu, aby začali řádit," řekla ministryně vnitra Annelies Verlindenová.

V sousedním Nizozemsku policie informovala o násilnostech v Rotterdamu, kde se těžkooděnci snažili rozehnat skupinu 500 fotbalových fanoušků, kteří házeli na muže zákona pyrotechniku a sklo. Média dále zmínila nepokoje v Amsterdamu a v Haagu.

Vítězství Maroka nad Belgií 2:0 způsobilo na mistrovství světa velký rozruch a fanoušci s marockými přistěhovaleckými kořeny ho v mnoha belgických a nizozemských městech nadšeně oslavovali.

Skupina F

Z V R P Skóre B
1. Maroko 3 2 1 0 4:1 7
2. Chorvatsko 3 1 2 0 4:1 5
3. Belgie 3 1 1 1 1:2 4
4. Kanada 3 0 0 3 2:7 0

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud