Jan Vacek
30. listopadu 2022 • 07:57

Anglie v laufu: dominance i odpočaté hvězdy. Není důvod, aby lidé bučeli

Autor: Jan Vacek, inf
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Fantastický Priskeho trojzubec, nové Bazaly, nastoupí Preciado do derby?
SESTŘIH: Florida - Boston 1:5. Zacha dvěma asistencemi přispěl ke kanonádě, Pastrňák nahrával jednou
VŠECHNA VIDEA ZDE

První výškový tábor? Zdoláno! Jeden z velkých favoritů šampionátu v poklidném tempu proskákal úvodní překážky, Anglie úterní výhrou 3:0 nad Walesem uzavřela základní skupinu na prvním místě se sedmi body a dominantním skóre 9:2. Teď ale teprve začne jít do tuhého, hned v nedělním osmifinále už vyčkává nebezpečný Senegal.



Celý první poločas se kopali za uši, s Walesem se jen tak nevinně kočkovali. Aby ho po pauze během necelých dvaceti minut třemi góly dokonale naporcovali. Angličané opět ukázali, že jsou na MS zatím týmem dvou tváří. Té, která chce. A pak té druhé, až příliš nápadně chladné a nezúčastěné.

„Výsledek ze zápasu proti USA může nyní Anglie uložit do postele. Po představení s Walesem není jediný důvod, aby fanoušci bučeli. Do play off můžeme jít ve velmi dobré náladě,“ prohlásil bývalý reprezentant Albionu Jermaine Jenas.

Byl to právě prostřední zápas skupiny, který vytáhl obočí Ostrovanů pořádně nahoru. Anglie proti Američanům vypadala jako tým, který snad ani nechce vyhrát. V pochodovém tempu si došla pro remízu 0:0 a dala tak zapomenout na předchozí demolici Íránu 6:2.

V úterý večer to proti Walesu vypadalo dost podobně jako v konfrontaci se zámořským výběrem. Harry Kane a spol. začali hodně vlažně, sice naprosto dominovali v držení míče a soupeře nepouštěli vůbec k ničemu, sami si ale vypracovali za celý první poločas pouze jednu vyloženou příležitost.

„Je to pořád dokola. Anglie kombinuje příliš pomalu. Jakmile jednou přihrávky zrychlila, hned z toho byla tutovka,“ glosoval dění na trávníku někdejší vynikající obránce Micah Richards.

Ze strany svěřenců trenéra Garetha Southgatea to ovšem dost možná byla jen taktika, jak ukolébat soupeře. V druhé půli to totiž byl úplně jiný fičák. Marcus Rashford, Phil Foden, Marcus Rashford. Tři zářezy v rozmezí osmnácti minut a bylo vymalováno.

„Tedy, tohle šlo rychle. Především Rashfordovy góly byly krásné,“ ocenil útočníka Manchesteru United slavný útočník a nyní televizní expert Gary Lineker.

Anglie měla nad utkáním takovou kontrolu, že si Southgate mohl dovolit pošetřit klíčové opory. Jen necelou hodinu tak na pažitu vydrželi kapitán Kane či stěžejní středopolař Declan Rice. Pouze mezi náhradníky pak zůstali jinak stabilní členové základní sestavy Raheem Sterling, Bukayo Saka a Mason Mount.

„Většinu týmu máme na hřišti, což je skvělé pro dynamiku. A nesbíráme žluté karty, to je taky dobré," liboval si Southgate.

Do osmifinále tak Anglie vstoupí odpočatá a ještě náramně vyladěná. Ale musí se mít na pozoru, úderem neděle legrace nadobro končí. Hned první prověrka je totiž hodně nevyzpytatelná: Senegal…

Anglie Vše o klubu ZDE

Skupina B

Z V R P Skóre B
1. Anglie 3 2 1 0 9:2 7
2. USA 3 1 2 0 2:1 5
3. Írán 3 1 0 2 4:7 3
4. Wales 3 0 1 2 1:6 1

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga * Program MS v hokeji

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud