30. listopadu 2022 • 11:10

Rashford válí, gól slavil vášnivě: Ztratil jsem kamaráda, bojoval s rakovinou

Autor: paš, inf
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Mimo hřiště se v Anglii pořád řeší především kapitán Harry Kane. Spekuluje se o jeho přestupu do Bayernu Mnichov, létají kolem něj sumy dosahující až sto milionů liber (asi 2,8 miliardy korun). Jenže při stvrzení postupu do osmifinále mistrovství světa a výhře 3:0 nad Walesem ho zastínil Marcus Rashford. Útočník Manchesteru United prožil nezapomenutelný večer, když vstřelil dva góly. Navíc ten první byl nejen nádherný, ale také dost speciální. Věnoval ho zesnulému kamarádovi. „Měl za sebou poměrně dlouhý boj s rakovinou," prozradil.



Když dostane příležitost, hlasitě se ozve. Rashford se na šampionátu v Kataru gólově prosadil už v zápase s Íránem (6:2). Na hřiště vyběhl ze střídačky a do minuty hned udeřil. Poprvé v základní sestavě Albionu se pak objevil až v úterý proti Walesu. A znovu zářil. „Je to skvělé pro něj i pro nás," radoval se po utkání kouč Gareth Southgate.

25letý forvard nasměroval Anglii k triumfu ve skupině B gólem z 50. minuty. Urostlý hráč se postavil k rozehrání přímého kopu a parádní ránou zaskočil velškého brankáře Dannyho Warda. Gól slavil emotivně. „Bohužel jsem před pár dny ztratil jednoho ze svých přátel," vykládal po zápase.

Jak rozvlnil síť, seběhli se kolem něj spoluhráči a naskákali na něj. Společně se radovali. Jenže pak Rashford poklekl a zvedl ruce k nebi. „Jsem rád, že se mi podařilo pro něj skórovat."

Anglie - Wales: Rashford věnoval parádní gól zesnulému kamarádovi
Video se připravuje ...

Jeho kamarád Garfield Hayward zemřel jen dva dny před duelem s Walesem. „Měl za sebou poměrně dlouhý boj s rakovinou. Vždycky byl mým velkým příznivcem. Byl to prostě skvělý člověk a jsem rád, že vstoupil do mého života. Opravdu," líčil Rashford, jenž se po výhře 3:0 stal mužem zápasu.

Po zásahu Phila Fodena se totiž trefil v zápase podruhé. Navíc po povedené individuální akci. „Ten zápas byl pro něj výzva," prohlásil Southgate a přiznal, že o úmrtí Rashfordova přítele nevěděl. „Ale ve skutečnosti mohl mít hattrick," poukázal na dvě další příležitosti.

Přesto forvard „rudých ďáblů" rozhodně nezklamal. „Další zářivý výkon a teď vede tabulku střelců turnaje. Jsem z něho tak nadšený," napsal na Twitter legendární útočník Gary Lineker.

I díky Rashfordovi tak Anglie ovládla skupinu B a v osmifinále se utká se Senegalem. „Jsem opravdu šťastný, že jsme v dalším kole turnaje. Tenhle tým má obrovské ambice a myslím, že můžeme dojít mnohem dál," zdůraznil Rashford.

A bude u toho? Kolik prostoru vedle Kanea dostane?

Anglie Vše o klubu ZDE

Skupina B

Z V R P Skóre B
1. Anglie 3 2 1 0 9:2 7
2. USA 3 1 2 0 2:1 5
3. Írán 3 1 0 2 4:7 3
4. Wales 3 0 1 2 1:6 1

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud