2. prosince 2022 • 22:00

SESTŘIH: Kamerun - Brazílie 1:0. Aboubakar byl po oslavě gólu vyloučen

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Kamerunu na mistrovství světa překvapivě porazili Brazílii 1:0, ale ve skupině G obsadili třetí místo a neprošli do vyřazovací fáze. „Kanárci“ navzdory první ztrátě na katarském turnaji postoupili z první pozice a v pondělním osmifinále vyzvou Jižní Koreu. Utkání v Lusailu rozhodl ve druhé minutě nastaveného času kapitán Vincent Aboubakar, který byl vzápětí vyloučen, protože si při gólové oslavě sundal dres a dostal druhou žlutou kartu.



Pětinásobní světoví šampioni prohráli poprvé po 17 utkáních. Kamerunci na MS zvítězili poprvé od roku 2002 a po devíti zápasech. Brazilce doprovodilo do osmifinále Švýcarsko díky výhře 3:2 nad Srbskem.

Brazilský trenér Tite s vědomím jistého postupu výrazně pozměnil základní sestavu, v níž stále chyběl zraněný útočník Neymar. Tým vedl devětatřicetiletý bek Daniel Alves jako nejstarší brazilský kapitán v historii mistrovství světa. Kamerunské mužstvo podruhé za sebou postrádalo brankáře Onanu, jenž po hádce s trenérem Songem odcestoval domů. Stejně jako proti Srbsku gólmana Interu Milán mezi tyčemi zastoupil Epassy.

Ten se poprvé blýskl ve 14. minutě proti hlavičce Martinelliho. Brazilci měli ve zbytku první půle převahu, ale větší šanci si vytvořili až v nastavení, kdy další Martinelliho pokus vyrazil Epassy. Jeho protějšek Ederson těsně před pauzou skvělým zákrokem zneškodnil Mbeumovu hlavičku.

Vincent Aboubakar si na oslavu gólu svlékl dres
Vincent Aboubakar si na oslavu gólu svlékl dres

Kamerunci zahrozili i v úvodu druhého poločasu, kdy Aboubakar těsně minul branku. Aktivní Martinelli se potřetí dostal do zakončení, jenže vzájemný souboj znovu vyhrál Epassy. Brankář saúdskoarabského týmu Abhá nadále zářil a zneškodnil i rány Antonyho a Militaa.

Brazilci poté hodně ubrali a šetřili síly. I Kamerunci se ale do útoku dostávali jen sporadicky, například Ntchamovu střelu v 89. minutě zastavil Ederson. Na druhé straně Bruno Guimaraes neuspěl v nadějné pozici po přihrávce dalšího náhradníka Raphinhy.

Ve druhé minutě nastavení Kamerun nečekaně poslal do vedení hlavou Aboubakar, pak ale při oslavě svého druhého gólu na turnaji svlékl dres a po druhé žluté kartě byl vyloučen. Brazilci inkasovali poprvé na letošním šampionátu.

„Kanárci“ krátkou početní výhodu nevyužili, zřejmě při největší šanci na vyrovnání Bruno Guimaraes zblízka netrefil branku. Kameruncům premiérová výhra nad Brazílií k postupu nestačila, protože v konečné tabulce ztratili dva body na Švýcary.

Góly

Domácí: 90+2. Aboubakar

Hosté:

Sestavy

Domácí: Epassy – Fai, Wooh, Ebosse, Tolo – Anguissa, Kunde (68. Ntcham) – Mbeumo (64. Toko Ekambi), Choupo-Moting, Ngamaleu (86. Mbekeli) – Aboubakar (C).

Hosté: Ederson – Alves (C), Bremer, Militao, Telles (55. Marquinhos) – Antony (79. Raphinha), Fabinho, Fred (55. Guimarães), Rodrygo (55. Ribeiro) – Jesus (64. Pedro), Martinelli.

Náhradníci

Domácí: Ngapandouetnbu, Mbaizo, Mbekeli, Ondoua, Gouet, Ntcham, NKoudou, Nsamé, Bassogog, Toko Ekambi, Marou

Hosté: Alisson, Weverton, Silva, Marquinhos, Casemiro, Paquetá, Guimarães, Ribeiro, Richarlison, Raphinha, Vinícius Júnior, Pedro

Karty

Domácí: Tolo, Kunde, Fai, Aboubakar, Aboubakar

Hosté: Militao, Guimarães

Rozhodčí

I. Elfath – K. Atkins, C. Parker (všichni USA)

Stadion

Lusail Iconic Stadium (Lusail).

Skupina G

Z V R P Skóre B
1. Brazílie 3 2 0 1 3:1 6
2. Švýcarsko 3 2 0 1 4:3 6
3. Kamerun 3 1 1 1 4:4 4
4. Srbsko 3 0 1 2 5:8 1

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud